Izostanci

Izostanci, 23. april (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 00:00
Izostanci, 23. april (Plej-of)
Izostanci, 23. april (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Minesota Timbervulvs

Izostanci:

Kajl Anderson 50%

Finiks Sans

Izostanci:

Grejson Alen 50%
Dejmion Li OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:30 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Timbervulvs: Majk Konli – Entoni Edvards – Džejden Mekdenijels – Karl Entoni Tauns – Rudi Gober

Sans: Bredli Bil – Grejson Alen – Devin Buker – Kevin Durent – Jusuf Nurkić

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 3-0 za Sanse

Rezultat u seriji: 1-0 za Timbervulvse

Favorit po kladionicama večeras: Timbervulvsi

Šta smo videli u prvom meču: Uf, kakav je ono spektakl od utakmice bio, za otvaranje serija u kojoj će sve prštati do kraja. Duel Edvardsa i Durenta, prava poslastica i revolveraški obračun. Verujem da su i oni malo stariji i tvrdokorniji ljubitelji uživali u ovom nadigravanju, a na kraju, Edvards je ukrao šou i doneo pobedu svom timu. Protiv svog omiljenog igrača i uskoro saigrača u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država, mladi Edvards nije ustuknuo ni malo. te je osim 33 poena, bio vrlo aktivan i u “trash talku”.

Ključni faktori u pobedi Minesote, osim Edvardsa, bili su Džejden Mekdenijels i Nikil Aleksander-Voker! Kako su samo ovi momci uštopovali Devina Bukera, bili su mu u dresu i pratili ga u stopu. Buker je postigao 18 poena na kraju, a iz igre je šutirao 5 od 16, što na papiru i nije toliko loše, ali Sansima treba mnogo više od njega ukoliko žele da idu dalje. Ovaj mečap će posebno biti zanimljiv za ispratiti večeras, da vidimo ima li odgovora Bukera ili nekih taktičkih promena.

Minesota je manje-više pustila Durenta da isporuči i odigra svoje (31 poen), ali su zato druge dobro ispratili. Rudi Gober je igrao sjajnu odbranu, lepo je prikrivao poludistancu koju i Bil, i Buker i Durent naravno jako potenciraju. Inače, Tauns je bio “zadužen” za Durenta, te je logično ovaj imao prednost u brzini i kretnji u određenim situacijama, ali eto, ne može Durent sve sam. Sa klupe Sansa, osim Rojsa O’Nila sa 14 poena, došla su još samo 4 poena. Znamo da Sansi nemaju neku klupu, ali moraće neko poput Erona Gordona da ubaci poneki šut, inače će biti dosta teško izboriti se sa sjajnom klupom kakvu ima Minesota (pre svega mislim na Aleksander-Vokera i Naza Rida).

Grejson Alen je upitan za večerašnju utakmicu zbog povrede koju je zadobio, i to su svakako dosta loše vesti za Sanse. Pre svega, Alen je bio lider lige u regularnoj sezoni po procentima šuta za tri poena. Osim toga, tu je da u petorci igra nezgodnu odbranu i da smeta protivnicima, što se kaže da obavlja sve prljave zadatke koji se ne vide u statistici. Njegov doprinos je jako značajan i teško ga je nadomestiti, iako je u prvom meču odigrao loše i nije se proslavio. Postavlja se pitanje ko će ga zameniti u petorci ako ne bude igrao, da li će biti klasična izmena poziciju za poziciju u vidu Erona Gordona, koji je možda višak u petorci kakvu imaju Sansi, ili recimo Rojs O’Nil, koji bi mogao defanzivno da pruži nešto slično Alenu.

Ovaj meč možete gledati na kanalu Arena Sport 1 Premium (01:30). Kompletan program Arene pogledajte ovde.

Milvoki Baks

Izostanci:

Janis Adetokumbo 25%

Indijana Pejsers

Izostanci:

Svi dostupni

Viđenje utakmice

Početak meča: 02:30

Projektovane petorke:

Baks: Dejmijan Lilard – Patrik Beverli – Kris Midlton – Bobi Portis – Bruk Lopez

Pejsers: Tajris Haliburton – Endrju Nembhard – Eron Nesmit – Paskal Sijakam – Majls Tarner

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 4-1 za Pejserse

Skor u seriji: 1-0 za Bakse

Favorit večeras po kladionicama: Baksi

Šta smo videli u prvom meču: U prvom poluvremenu utakmice, gledali smo apsolutni šou u režiji Dejmijana Lilarda. Čak 35 poena je Dejm postigao u prvom poluvremenu, gde je već bilo izvesno kako će se utakmica završiti. U drugom nije postigao nijedan poen, što je možda i luđe od ovih 35 u prvom. Lilard je podsetio na neke pređašnje partije u te dve prve četvrtine, a kako on sam kaže, za ovu su ga Baksi i doveli. Pravi način da se vrati u doigravanje, nakon 2 godine pauze.

Treba napomenuti da su Baksi došli do ove relativno lake pobede bez Janisa u timu, i da na njega neće moći da računaju još neko vreme. Janis večeras stoji kao vrlo upitan, ali niko ne očekuje da on zaigra. Kao njegova zamena u petorci igraće Bobi Portis, koji je na 9 mečeva regularne sezone bez Janisa, na proseku od 20.8 poena i 10 skokova, što je poenterski skoro duplo više od njegovog celokupnog sezonskog proseka. Protiv Indijane je postigao 15 poena i 11 skokova, uz +/- indeks od +23, što je bio drugi najbolji učinak u ekipi. Neverovatno zahvalan i koristan igrač, pravo blago za Bakse.

U redovima Indijane, najveće pohvale zaslužuje Paskal Sijakam, a najveće kritike Tajris Haliburton. Sijakam je bio najefikasniji igrač Pejsersa, i to ubedljivo, sa 36 poena i 13 skokova. U startnoj petorci, samo su on i Tarner bili dvocifreni, što je nedopustivo ako Indijana želi da pobedi. Tajris Haliburton je u slobodnom padu forme već duže vremena, šta se desilo sa ovim momkom i onim partijama koje je pružao u prvom delu sezone? 9 poena, uz samo 7 šuteva, 7 skokova i 8 asistencija. Bila bi ovo dobra statistika za nekog igrača uloge koji nije prva violina tima, ali za Haliburtona… Pa on mora biti najbolja verzija sebe ukoliko Indijane želi da prođe, nema mesta za prikrivanje, već za poenterske 20, 30+ partije, uz razigravanje tima na vrhunskom nivou. Ako će ga jedan Patrik Beverli zaustaviti i uplašiti, onda Pejsersi mogu da spakuju kofere i da se okrenu razmišljanjima o narednoj sezoni…

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Kavaji Lenard 50%

Dalas Maveriks

Izostanci:

Svi dostupni

Viđenje utakmice

Početak meča: 04:00

Projektovane petorke:

Klipers: Džejms Harden – Terens Men – Pol Džorž – Kavaji Lenard – Ivica Zubac

Maveriks: Luka Dončić – Kajri Irving – Derik Džouns mlađi – Pi Džej Vašington – Danijel Gaford

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-1 za Kliperse

Skor u seriji: 1-0 za Kliperse

Favorit večeras po kladionicama: Maveriksi

Šta smo videli u prvom meču: Neverovatno loša i neorganizovana, čak bih rekao i sramna igra Dalasa. Nisu se pojavili u prvom poluvremenu, pogotovo u drugoj četvrtini, gde su postigli samo 8 poena. Klipersi su ih rastavili na svakom polju, taktički, energetski, kako god. I to sve bez Kavajia Lenarda, koji je i večeras vrlo upitan, ali pred samu utakmicu će biti odlučeno da li će zaigrati (ako ne bude igrao, očekuje se Amir Kofi u petorci, kao i u prvom meču).

Pre svih, od igrača treba pohvaliti Ivicu Zubca. Savršeno je iskoristio priliku koju je znao da će imati, koju je Tajron Lu odlično predvideo i isplanirao. Zubac je u reketu znatno dominantniji od Gaforda i Vašingtona, te je u prvoj četvrtini vrlo dobro koristio sve lopte koje je dobijao i terorisao dosta tanku centarsku liniju Maveriksa. Na kraju, 20 poena i 15 skokova, lični poenterski rekord u plejofu. Problem u najavi za Dalas, jedan od mnogih.

Džejms Harden i Rasel Vestbruk, kakva “vintage” partija ovog dvojca, vratili su nas u prošlost barem 6, 7 godina. Harden se osim sjajnog razigravanja, pojavio i poenterski, te je baš promešao čitavu ekipu Mavsa. 28 poena, 8 asistencija, 6 od 11 trojke na kraju, baš dobra partija. Rasel Vestbruk je čini mi se sam bio naloženiji i motivisaniji od čitavog tima Dalasa, takav sam utisak imao. Skakao je, borio se, zakucavao, a ako vaše najbolje nalete odbija Vestbruk trojkama, pa onda znate koliko je sati.

Šta su dobre vesti za Mavse? Pa teško da mogu da odigraju gore od ovoga. Imaju priliku za reset, po kladionicama su čak favoriti noćas, što malo deluje čudno. Irving je bio ubedljivo najbolji pojedianc u Dalasu na prošloj utakmici, a Luka je došao do svojih brojki, iako je fino promašivao. Mislim da će energetski da se razbude i odgovore na ovo od prošlog meča, jednostavno ne postoji opcija da se Dalas preda i posustane već na početku, jer jedna utakmica ne čini seriju. Moraće i neko osim Luke i Irvinga da se pokaže, bez toga naravno ne može. Džejson Kid će morati da dobro promisli šta i kako, jer je Tajron Lu pokazao da je takički vrlo potkovan i spreman na sve promene i modifikacije kako bi njegov tim pobedio.