Izostanci

Izostanci, 24. april (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 00:00
Izostanci, 24. april (Plej-of)
Izostanci, 24. april (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Boston Seltiks

Izostanci:

Luk Korne OUT

Majami Hit

Izostanci:

Džimi Batler OUT
Teri Rožir OUT
Džoš Ričardson OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Seltiks: Džru Holidej – Derik Vajt – Džejlen Braun – Džejson Tejtum – Kristaps Porzingis

Hit: Tajler Hiro – Haime Hakez – Kejleb Martin – Nikola Jović – Bem Adebajo

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 3-0 za Seltikse

Skor u seriji: 1-0 za Seltikse

Favorit po kladionicama večeras: Seltiksi

Šta smo videli u prvom meču: U prvoj utakmici smo gledali totalnu dominaciju Bostona, baš kao što se i očekivalo. Ne treba biti previše pametan i reći da su ovakvi Seltiski ubedljivi i apsolutni favoriti protiv Majamija u kome nema Džimija Batlera. Jednostavno, nisu to iste ekipe i odnosi snaga iz prošle godine, kada je Majami slavio u finalu Istočne konferencije. Boston je mnogo jači, a Majami slabiji, što naravno ne znači da će se Hit predati, ali će im biti pakleno teško.

Torpedirali su Seltiksi ekipu Majamija u prvom meču, čak 22 pogođene trojke. Može se reći, u njihovom prepoznatljivom ritmu i stilu. Majamijeva zona nije previše pomogla, kada protivnik ima takvu igru i samopouzdanje, teško je naći pravo rešenje i zaustaviti ih. Kako kaže Nikola Jović, osetna je razlika u odnosu na prošlu godinu prisustvo Kristapsa Porzingisa. Način na koji on širi parket, a ujedno može da odigra i pogodi sa bilo kog mesta na parketu, preko bilo koga, to je nešto što se ne viđa u baš svakoj ekipi. Kada je zdrav i igra u ovakvoj formi, Porzinigs je više od X faktora, on je jedan od glavnih aduta. U takvoj postavci, Džejlen Braun i Džejson Tejtum ni ne moraju da sile i da igraju pod nekim suludim naporom, jer su im svi saigrači savršeno razigrani. Tejtum je na prošloj utakmici ostvario tripl-dabl učinak, prvi u plejofu (23 poena, 10 skokova, 10 asistencija).

Šta Majami može bolje da uradi, čemu treba da teže? Pa iskreno, teško je naći neke argumente i stavke u igri u kojima Majami može da nadigra Boston. Opet ponavljam, nije to prošla godina, sve je drugačije. Tada je Boston gubio utakmice na neku svoju nonšalanciju i neozbiljnost, nisu imali plan B kada bi im šut podbacio, a to se baš dešavalo, a Majami je savršenom taktikom to kažnjavao. Ajde da kažemo da su im nade da Selitksi opet podbace sa trojkama, da upadnu u neku nervozu. Pored toga, svi iz Hita moraju da odigraju na maksimumu, Tajler Hiro da se raspuca i poludi recimo, a da ga prate Hakez, Martin i ostatak. Ipak, kada pogledate kvote u kladionicama na ovu utakmicu, biće  vam jasno koliki je Boston favorit i koliko se Majamiju ne daju nikakve šanse. Nije da Majamiju ne odgovara položaj autsajdera i da sa te pozicij nisu više puta pravili čuda…

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium (01:00). Kompletan program Arene pogledajte ovde.

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Svi dostupni

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Zajon Vilijamson OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 03:30

Projektovane petorke:

Tander: Šej Gildžas-Aleksander – Džoš Gidi – Lugenc Dort – Džejlen Vilijams – Čet Holmgren

Pelikansi: Si Džej Mekolum – Brendon Ingram – Trej Marfi – Herb Džons – Jonas Valančiunas

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-1 za Tandere

Skor u seriji: 1-0 za Tandere

Favorit po kladionicama večeras: Tander

Šta smo videli u prvom meču: Gledali smo jednu poprilično tvrdu i nervoznu utakmicu sa obe strane, pre svega u redovima Tandera. Baš se osetilo to neiskustvo i početna nervoza ove mlade ekipe, a i pored toga, uspeli su da dođu do pobede. Završnica meča je bila apsolutna suluda, toliko grešaka, čudnih odluka i promašenih šuteva sa obe strane. Šej je ipak uspeo da pogodi jedan pretežak šut u završnici  i tako obezbedi pobedu Oklahomi, kada se činilo da su ispustili ključnu prednost. Si Džej je inače nakon toga imao šut za pobedu, ali je promašio, i to baš za dlaku.

Pelikansi igraju bez Zajona i večeras, što naravno nisu dobre vesti, ali dokazala je ova ekipa da može da funkcionište i bez njega. Jednostavno, bio je toliko odsutan u ove 4 godine, nekako su i navikli na to. Trej Marfi je kao čovek od poverenjea upao u petorku umesto njega, i odigrao maestralno, toliko da je bio najefikasniji igrač ekipe (21 poen). On i Herb Džons, zaista neverovatni igrači kakve bi poželela svaka ekipa, neverovatno cenim njihove kvalitete, i oni će biti od presudnog značaja za uspeh Nju Orleansa.

Očekivano je bilo da Čet Holmgren ne može da parira Jonasu Valančiunasu u reketu, te su Pelsi donekle gurali loptu tu, a Jonas je završio meč sa 13 poena i 20 skokova (čak 9 ofanzivnih). Ipak, čini se ovaj mečap Pelikansi moraju još više da eksploatišu i koriste, da pokušaju da izbace Četa faulovima. Naravno, Holmgren je fantastičan u drugim segmentima, pogodio je važne šuteve, imao i 5 blokada. Mnogi analitičari najavljuju da Džoš Gidi neće moći da igra ovu seriju zbog svog nedostatka šuta, što smo u određenoj meri videli u prvom meču. Igrao je samo 19 minuta, ubedljivo najmanje od svih startera, a završio je meč sa jednim pogođenim šutem iz 6 pokušaja. Kejson Valas, Ajzea Džo i Eron Vigins čekaju da iskoriste te minute i priliku umesto njega.