Izostanci

Izostanci, 25. april (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 00:00
Izostanci, 25. april (Plej-of)
Izostanci, 25. april (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Orlando Medžik

Izostanci:

Svi dostupni

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Taj Džerom OUT
Din Vejd OUT
Krejg Porter OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Kavalirs: Darius Garland – Donovan Mičel – Maks Štrus – Evan Mobli – Džeret Alen

Medžik: Džejlen Sags – Geri Heris – Franc Vagner – Paolo Bankero – Džonatan Ajzak

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-2

Skor u seriji: 2-0 za Kavalirse

Favorit po kladionicama večeras: Medžik

Šta smo gledali u prošloj utakmici: Pa uglavnom je druga utakmica bila slična prvoj. Subjektivno, možda je bila malo lepša i lakša za gledanje. Orlando muči muku sa trojkama i generalno sa poenima. Teško je upisati pobedu kada postigneš samo 86 poena. Ovaj put je Geri Heris donekle ispoštovao, 4 od 7 trojke, ali recimo Džonatan Ajzak, 1 od 7 za tri. Ne znam ni zašto bi on uzimao toliki broj trojki, nije to rešenje za Medžik.

Donovan Mičel je izgleda ušao u svoju plej-of formu, i deluje jako produktivno i atraktivno na parketu. On zaista ima neke sjajne nastupe u dosadašnjoj karijeri kada je doigravanje u pitanju, preko 27 poena prosečno beleži u tim utakmicama, vrlo respektabilno. Drugu utakmicu je započeo jako dobro, od kretnji i karakterističnih prodora i šuteva, pravio je probleme odbrani Orlanda. Posle je zaređao neke promašaje, na kraju 9 od 22 iz igre, ali i 23 poena i epitet najefikasnijeg igrača utakmice.

Ako bih trebao da izdvojim igrača koji je bio X faktor u pobedi Kavsa, to bi bio Ajzak Okoro. Sa klupe je doneo sve što se od njega i očekuje, dobru energiju i defanzivu, a uz to je pogodio neke trojke u bitnim momentima. Neverovatan je šuterski napredak ovog momka iz godine u godinu, bukvalno je u svakoj sezoni popravljao svoje procente, od igrača koji je bio pravi kamenac, do nekog ko ima solidnih 39% za tri ove sezone. Utakmicu je završio sa 10 poena i 4 ukradene, 4 od 8 iz igre, +/- indeks +12. Za jednu ovakvu utakmicu, pravo blago sa klupe za Kavse.

Serija se seli u Orlando noćas, pa da vidimo da li ovi momci mogu da ponude nešto više. Ne treba puno naglašavati da je ovo ključna utakmica, ako Kavsi odu na 3-0, to je verovatno kraj za Medžik. Za drugu utakmicu sam pominjao da bi Mo Vagner morao da igra više minuta, to se i desilo, igrao je 20 minuta i upisao 12 poena i 6 skokova (doduše i 6 faulova). Mislim da je to pravi put za Orlando, jer Ajzak i Vendel Karter, pa nisu se baš proslavili u ove dve utakmice. Stvarno bih bio razočaran ako Orlando večeras ne pruži pravi odgovor, ako Franc Vagner i Bankero recimo ne odigraju jedan jači poenterski meč, uz naravno preko potrebnu pomoć nekih pomoćnih igrača. Kladionice kažu da su noćas favoriti, pa da vidimo od čega su napravljeni.

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium (01:00). Kompletan program Arene možete pogledati ovde. 

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Džoel Embid 50%
Dientoni Melton 50%
Robert Kovington OUT

Njujork Niks

Izostanci:

Mičel Robinson 50%
Džulijus Rendl OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:30

Projektovane petorke:

Niks: Džejlen Branson – Donte Divinćenzo – Džoš Hart – Oudži Anunobi – Ajzea Hartenštajn

Seventisiksers: Tajris Maksi – Kajl Lauri – Keli Ubre – Tobajas Heris – Džoel Embid

Međusobni skor ove sezone: 3-1 za Nikse

Skor u seriji: 2-0 za Nikse

Favorit po kladionicama večeras: Seventisiksersi

Šta smo gledali u prošloj utakmici: Poslednjih 30 sekundi druge utakmice ove serije, jedna od luđih završnica u poslednjih par godina. Fila je vodila čitavim tokom meča, kontrolisala utakmicu, imala solidnu prednost. Na 30 sekundi do kraja su takođe imali 5 poena prednosti i može se reći, sve u svojim rukama… I onda sledi totalni cirkus i nešto što morate pogledati ako niste, jer nije moguće prepričati šta se dogodilo. Donte Divinćenzo je uspeo da donese prednost Niksima sa trojkom, ali mora se priznati da su brojne odluke i kontakti bili sporni, što je i sutradan zvanično potvrđeno sudijskom ekspertizom. Kako god, neverovatna završnica i naboj adrenalina u Medison Skver Gardenu, a i pokraj televizora.

Embid kaže da je sve pod kontrolom i da je situacija trebala biti obrnuta, da oni imaju 2-0, ali da će svakako dobiti ovu seriju. Noćas će kao domaćini u Filadelfiji imati priliku da te tvrdnje potkrepe, a Niksi će biti dočekani propisno, to je sigurno u “bratskoj” Filadelfiji. Seventisiksersi jesu favoriti noćas, jer su obe utakmice odlučene sitnim detaljima, a prednost domaćeg terena bi mogla biti ključna za ove ekipe, jer smo videli da je u Medisonu zaista bilo pakleno.

Ono što je Fila radila sjajno, jesta odbrana nad Džejlenom Bransonom. Odlična udvajanja, fizički jaki igrači na njemu, Keli Ubre, sve su učinili da mu bude neprijatno i da promašuje svoje šuteve. Rezultat jeste 8 od 26 u prvoj, i 8 od 29 iz igre u drugoj utakmici. Ono što nisu računali jeste da će ih tako raniti drugi igrači, poput Džoša Harta, ili recimo Ajzee Hartenštajna, koji je u drugom meču imao neke ključne poteze (blokada nad polaganjem Maksija za pobedu na primer).

Embid je za večeras zvanično upitan, ponovo, ali se naravno očekuje da zaigra. Jasno se vidi na parketu da je rovit i da nije na 100%, iako je pogađao svoje šuteve i na kraju bio na 34 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Mislim da ne sme da traži alibi i skrovište u povredi, ponovo, i da jednostavno mora da zapne i povuče ekipu. Tajrsi Maksi je sjajan, 33 poena u prvoj, 35 u drugoj utakmici (uz 10 asistencija), u njemu sigurno nije problem, jer se veći doprinos očekuje od igraja kao što je Tobajas Heris, Badi Hild ili Kajl Lauri.

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Entoni Dejvis 90%
Lebron Džejms 90%
Džared Vanderbilt OUT
Kristijan Vud OUT

Kem Rediš OUT

Denver Nagets

Izostanci:

Svi dostupni

Viđenje utakmice

Početak meča: 04:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Nagets: Džamal Muri – Kentavijus Koldvel Poup – Majkl Porter – Eron Gordon – Nikola Jokić

Lejkers: Dianđelo Rasel – Ostin Rivs – Lebron Džejms – Rui Hačimura – Entoni Dejvis

Međusobni skor ove sezone: 3-o za Nagetse

Skor u seriji: 2-0 za Nagetse

Favorit po kladionicama večeras: Nagetsi

Šta smo gledali u prošloj utakmici: Glavni utisak posle druge utakmice ove serije jeste “kada će Lejkersi slaviti protiv Nagetsa, ako nisu uspeli u ovom meču?” 20 poena prednosti, raspoloženi igrači od kojih se najviše očekuje (u prvom poluvremenu), ulaze trojke, prednost pred završetak meča. I onda se pojavi Džamal Muri, koji je ciglario većim tokom utakmice, i pogodi ono njegovo, za pobedu, i to preko Entoni Dejvisa. Kakav udarac u lice za Lejkerse i njihove ambicije i nadanja, posle ovoga se neće biti lako vratiti.

Ako ništa, noćas će biti domaćini, i baš kao i u dve prethodne serije, ključni meč, jer bi na 3-0 stvarno izgledalo kao da je sve gotovo. Kladionice kažu da je Denver favorit, i svako drugačije razmišljanje ne bi bilo realno, jer su Nagetsi pokazali šampionsku igru i karakter.

Da li će sada Darvin Hem konačno napraviti izmene koje veliki broj navijača Lejkersa očekuje? Ili će ponovo sve pokušati isto, iako očigledno nema plan kako da uspori Jokića (i sam je priznao to, a jedina mu je uzdanica Entoni Dejvis, ili potencijalno Nikolino loše veče). Suludo zvuči podatak da je u dve utakmice serije, jedini koji je uspeo da postigne poene sa klupe Lejkersa Taurin Prins. Ukupno 17 poena, ostatak tima, nula! Spenser Dinvidi i Gejb Vinsent izgleda samo rade kardio kada uđu na parket. Nema ovde pomoći, ako se ovo ne promeni, Lejkersi ne mogu da urade ništa, to je vrlo jednostavna računica. I na sve to, podatak da Nagetsi uopšte nemaju jaku i produktivnu klupu kao prošle godine, i da svakako ne bi trebalo biti teško nadigrati ih. Dianđelo Rasel je odigrao svoju rolu u prošlom meču, pogotovo u prvom poluvremenu, Dejvis i Lebron standardno, a Ostin Rivs je ponovo podbacio, sa samo 9 poena za 32 minuta.

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium (04:00).