Izostanci

Izostanci, 26. april (Plejf-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 00:00
Izostanci, 26. april (Plejf-of)
Izostanci, 26. april (Plejf-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Indijana Pejsers 

Izostanci:

Svi dostupni

Milvoki Baks

Izostanci:

Kris Midlton IGRA
Janis Adetokumbo OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 23:30

Projektovane petorke:

Baks: Dejmijan Lilard – Patrik Beverli – Kris Midlton – Bobi Portis – Bruk Lopez

Pejsers: Tajris Haliburton – Endrju Nembhard – Eron Nesmit – Paskal Sijakam – Majls Tarner

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 4-1 za Pejserse

Skor u seriji: 1-1

Favorit večeras po kladionicama: Pejsersi

Šta smo gledali u prošlom meču: 

Indijana se pojavila u jako dobrom izdanju, te je uspela da ispraši Bakse i uzme im brejk. Ofanzivno su napravili prevagu, svi igrači raspoloženi, lepa timska igra, čak 38 asistencija, u odnosu na 24 u Milvokiju. Kompletna prva petorka Indijane je bila dvocifrena, što govori koliko su bili raspoloženi za igru i zašto su uzeli zasluženu pobedu pred dolazak serije u Indijanapolis.

Paskal Sijakam je u nekom posebnom modu u prve dve utakmice, može se reći da teroriše i uništava Bakse. U prvoj utakmici 36 poena, 13 skokova, 15 od 25 iz igre, u drugoj 37 poena, 11 skokova, 6 asistencija, 16 od 23 igre. Nerealno dobre dve partije. Da ovo nije toliko iznenađenje, govori nam istorija duela Sijakam sa Baksima, tačnije 2019. godina. Šampionska kampanaja Toronto Reptorsa sa Kavajiem kao predvodnikom, finale Istočne konferencije, duel Milvokija i Toronta. I tada je Sijakam bio možda ključni igrač serije, gde je u trećoj utakmici pružio 25 poena i 11 skokova i doneo pobedu svom timu nakon dva produžetka. Čini se da bez Janisa u timu, Baksi nemaju taj tip igrača kakav bi fizički parirao i mogao da zaustavi Sijakama na pravi način, tako da će verovatno morati nešto da smisle na timskom nivou odbrane. Paskal je svakako igrač koji zna šta treba da radi i koji je igrao pobedničku košarku, to nije mali faktor u plejofu i u ovakvom mladom i neiskusnom timu Indijane.

Za večeras je Kris Midlton upitan u Milvokiju zbog problema sa zglobom, i to su naravno loše vesti za ekipu Baksa. Ako ne zaigra, a uz činjenicu da Janis vrlo verovatno propušta i ovaj meč, baš nezgodna pozicija sa ekipu Milvokija. Moraće da neki suludi performans pruže Dejmijan Lilard i Bobi Portis recimo, drugačije će teško slaviti. Očekujem da Midlton zaigra i kroz potencijalnu povredu, a ukoliko ga ipak ne bude u timu, Dže Krauder bi mogao da bude starter i da možda pruži neki svoj doprinos i X faktor koji se od njega i očekuje, ali baš se i ne viđa u poslednje vreme. Indijana je večeras bez sumnje favorit, ali ne treba otpisati Bakse nikako.

Dalas Maveriks

Izostanci:

Danijel Gaford 50%
Tim Hardavej OUT

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Kavaji Lenard 50%

Viđenje utakmice

Početak meča: 02:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Klipers: Džejms Harden – Terens Men – Pol Džorž – Kavaji Lenard – Ivica Zubac

Maveriks: Luka Dončić – Kajri Irving – Derik Džouns mlađi – Pi Džej Vašington – Danijel Gaford

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-1 za Kliperse

Skor u seriji: 1-1

Favorit večeras po kladionicama: Maveriksi

Šta smo gledali u prošlom meču: 

Svi smo očekivali i nadali se odgovoru Dalasa nakon one užasne prve utakmice, to što smo najavljivali se i dogodilo. Mavsi su se pojavili i odigrali nešto što im mnogo više priliči od one sramotne prve partije. U jednom tvrdom meču, rezultatom 96:93 uspeli su da upišu neverovatan brejk i sada značajno rasterećeniji dolaze na 2 utakmice na svom parketu.

Luka Dončič je bio najveći faktor u drugoj utakmici. Ne čudi što je to bio u ofanzivnom delu igre (32 poena, 9 asistencija), to svi i očekujemo, nego je pružio i krucijalan doprinos u odbrani. Kao primarni defanzivac, svoje protivnike je sveo na šut iz igre 2 od 17, i to su sve bile odbrane nad ključnim igračima poput Džordža i Lenarda. Ovo je bio Luka kakvog smo retko viđali, možda čak i nikada, i to dosta govori o njegovoj motivaciji u ovoj seriji. Naravno videćemo da li to može da ponovi i u nastavku, Lenard i Džordž sigurno neće sedeti skrštenih ruku.

Tim Hardavej mlađi je zvanično OUT za večeras zbog povrede zgloba. Nije on bio faktor u prethodne dve utakmice, generalno je u padu forme, ali neće prijati ovaj izostanak ekipi Dalasa, ipak je Tim mogao biti taj koji će u jednoj utakmici biti neka vrta prevage, da pogodi onih svojih par šuteva kada uđe u seriju. Malo veću minutažu bi zato mogli da dobiju Džoš Grin ili Dante Egzum. Veći problem bi za Mavse bio odsustvo Danijela Gaforda, koji je prošli meč završio ranije zbog povrede leđa. Za već tanku centarsku liniju Mavsa, loše vesti. Sigurno je da će pokušavati sa nekim smol bol varijantama, Pi Džej Vašington je tu među ključnim faktorima, kao i Maksi Kleber i Derek Lajvli, koji bi onda bili na jačoj minutaži. Namazani Tajron Lu će to pokušati maksimalno da iskoristi sa druge strane i da gura loptu na Zubca.

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium (02:00). Kompletan program Arene pogledajte ovde. 

Finiks Sans

Izostanci:

Grejson Alen 50%
Dejmion Li OUT

Minesota Timbervulvs

Izostanci:

Kajl Anderson 50%

Viđenje utakmice

Početak meča: 04:30

Projektovane petorke:

Timbervulvs: Majk Konli – Entoni Edvards – Džejden Mekdenijels – Karl Entoni Tauns – Rudi Gober

Sans: Bredli Bil – Grejson Alen – Devin Buker – Kevin Durent – Jusuf Nurkić

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 3-0 za Sanse

Rezultat u seriji: 2-0 za Timbervulvse

Favorit po kladionicama večeras: Sansi

Šta smo gledali u prošlom meču:

“Znate, oni imaju Kej Dija, ali mi imamo Džejdena Mekdenijelsa.” Ovo je Entoni Edvards izjavio pre godinu dana, kada je pred Ol-Star takmičenje u jednom intervjuu pričao o Sansima generalno i  o Kevinu Durentu kao igraču. Niko tada nije obraćao preveliku pažnju na ovu izjavu, ali sada je otišla viralno, ljudi o tome pričaju kao o nekom predviđanju. Zašto? Zato što je upravo Mekdenijels bio ključan igrač Minesote u drugoj utakmici i drugoj pobedi Minesote nad Sansima.

25 poena, 8 skokova, 3 asistencije, 10 od 17 iz igre. Najefikasniji igrač utakmice, pored svih zvezda iz obe ekipe. Ključni poeni i koševi, kada je ekipi najviše trebalo, ključne odbrane i terorisanje Bukera i ostalih igrača. Sve to sa vrlo hladnokrvnim izrazom lica i nepromenjenom gestikulacijom čitavom tokom utakmice. Svi mi koji pratimo NBA, vrlo dobro znamo za kvalitete Džejdena Mekdenijelsa, pogotovo za formu iz ove sezone, nije to sada neka novost u tom smislu, ali… Definitivno najveće iznenenađenje i otkriće dosadašnjeg plejofa, da pored ovakvih igrača on bude čovek o kojem će se najviše pričati u ovoj seriji. Kapa dole. Osim njega, moram spomenuti Majka Konlija, koji je u drugoj utakmici takođe igrao vrhunski. 18 poena, 4 asistencije, 7 od 13 iz igre. Vrteo je svoju igru sa Goberom kako on to najbolje zna, kao iz dana u Juti, a pogađao je bitne šuteve, i bio pokretač tog preokreta iz kog su Timbervulvsi steklu ključnu prednost, koju kasnije nisu ispuštali.

Okej, Minesota je bila bolja u prve dve utakmice, imali su sjajan domaći teren i podršku publike, igrali u transu, odlično zaustavljali Bukera i Bila, itd… Sve to može da se promeni od noćas, jer Sansi su sada domaćini 2 utakmice. Prednost domaćeg terena se u dosadašnjem toku plejofa dokazala kao vrlo bitnom, a ne vidim da će drugačije biti u ovoj seriji. Podrška ekipi Sansa noćas neće izostati, Durent je pozvao navijače da ne odustaju od njih i da ih podrže, i zaista verujem da će se to desiti u ogromnoj meri. Kladionice kažu da su Sansi favoriti u ovoj utakmici. Durent, Buker, Bil, moraju da odgovore, da odigraju vrhunski, barem dvojica od njih trojice, jer drugačije je teško dobiti ovakvu Minesotu. Erik Gordon je pružio dobre brojke sa klupe u drugoj utakmici, a večeras će možda morati da odmeni Grejsona Alena, koji se ponovo povredio, iako je zaigrao na prošloj utakmici. Alen je za večeras ponovo upitan.