Izostanci

Izostanci, 27. april (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 00:00
Izostanci, 27. april (Plej-of)
Izostanci, 27. april (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Orlando Medžik

Izostanci:

Svi dostupni

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Taj Džerom OUT
Din Vejd OUT
Krejg Porter OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 19:00

Projektovane petorke:

Kavalirs: Darius Garland – Donovan Mičel – Maks Štrus – Evan Mobli – Džeret Alen

Medžik: Džejlen Sags – Geri Heris – Franc Vagner – Paolo Bankero – Vendel Karter

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-2

Skor u seriji: 2-1 za Kavalirse

Favorit po kladionicama večeras: Medžik

Šta smo videli u prošlom meču:

Orlando je živ, Orlando je dokazao da može! I to na kakav način. Sve što je bilo loše i nezamislivo za njih u prve dve utakmice serije, nadoknadili su u trećoj. Kontrolisali su meč čitavim tokom. održavali prednost, na kraju 38 poena razlike, 121:83, baš surovo i brutalno.

Šuterski je Orlando konačno pružio dobru partiju, i to je ono pravilo koje važi za njih, ili sve promašuju, ili sve ulazi, sredine izgleda nema. Bankero je bio u svom ritmu, 31 poen, 14 skokova, 5 asistencija. 13 od 26 iz igre. Džejlen Sags brilijantan, 24 poena, 4 skoka, 3 asistencije, 9 od 11 iz igre. Franc Vagner je zabeležio indeks korisnosti od +32, što je ubedljivo najviše od svih igrača, a meč je završio sa 16 poena, 5 skokova i 8 asistencija. Svi uslovi za pobedu Orlanda – ispunjeni.

Startna petorka Medžika je doživela promenu o kojoj smo ovde pisali pred prve dve utakmice. Džonatan Ajzak se preselio na klupu, a Vendel Karter je zauzeo mesto prvog centra. Karter se statistički nije proslavio, samo 2 poena i 5 skokova, ali je Medžik odigrao najbolju utakmicu serija sa njim, a ne sa Ajzakom, tako da se i večeras očekuje isto.

U Kavsima su gotovi svi podbacili. Startna petorka, 2 od 17 za tri poena, poražavajuće. Keris Levert je sa klupe bio najefikasniji sa 15 poena, ali je ujedno imao indeks korisnosti od minus 29. Zaista su kao tim udarili u zid u ovom meču i potpuno su nadigrani, što ne znači da večeras neće izaći mnogo bolji na parket. Teško je da mogu ponoviti onako loše izdanje.

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Zajon Vilijamson OUT

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Svi dostupni

Viđenje utakmice

Početak meča: 21:30

Projektovane petorke:

Tander: Šej Gildžas-Aleksander – Džoš Gidi – Lugenc Dort – Džejlen Vilijams – Čet Holmgren

Pelikansi: Si Džej Mekolum – Brendon Ingram – Trej Marfi – Herb Džons – Jonas Valančiunas

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-1 za Tandere

Skor u seriji: 2-0 za Tandere

Favorit po kladionicama večeras: Tander

Šta smo videli u prošlom meču:

Oklahoma je potpuno zasluženo povela sa 2-0 u seriji, pošto Pelikansi nisu bili faktor u drugoj utakmici. Za razliku od prve, kada smo gledali meč na jednu loptu, Tanderi su vrlo dominantno slavili u drugom meču sa skoro 30 razlike, 124:92.

Šej je u potpunosti bio u svojoj zoni, Pelikansi nisu imali rešenja za njega, terorisao ih je. Sve ono po čemu je prepoznatljiva njegova igra, svi šutevi i pozicije, sve je polazilo za rukom. Meč je završio sa 33 poena.

Čet Holmgren je takođe bio nerešiva enigma za odbranu Pelikansa. Način na koji širi igru i preti sa distance, Valančiunas to ne može da isprati a da pritom ne ostavi prazninu u reketu i da nije rastrzan sa odbranom na nekoliko igrača. Holmgren je tako brojao do 26 poena.

Nju Orleans sada ima dva meča kući i verovatno je ovaj meč noćas poslednji voz u ovoj seriji na koji mogu da se ukrcaju. I ovaj put igraju bez Zajona, te će Ingram i Mekolum morati da pritisnu gas i da održe nade navijačima Pelikansa da će dočekati Zajonov povratak u ovoj sezozni.

Majami Hit

Izostanci:

Džimi Batler OUT
Teri Rožir OUT
Džoš Ričardson OUT

Boston Seltiks

Izostanci:

Luk Korne OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 00:00

Projektovane petorke:

Seltiks: Džru Holidej – Derik Vajt – Džejlen Braun – Džejson Tejtum – Kristaps Porzingis

Hit: Tajler Hiro – Haime Hakez – Kejleb Martin – Nikola Jović – Bem Adebajo

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 3-0 za Seltikse

Skor u seriji: 1-1

Favorit po kladionicama večeras: Seltiksi

Šta smo videli u prošlom meču:

Uspeli su, ponovo su to uradili. Kao totalni autsajderi, bez Batlera i Rožira, Majami je uspeo da iznenadi Seltikse i da ih autoritativno pobedi u TD Gardenu. Serija se sada seli na Floridu, i iako su i dalje autsajderi, drugačije će svi posmatrati ove mečeve i šanse Hita protiv toliko favorizovanih Seltiksa.

Erik Spolstra je ponovo dokazao kakav je genije i majstor prilagođavanja. U ligi, nema mu puno ravnih po tome. Neverovatn je podatak da ovaj čovek nikada zvanično nije osvojio nagradu za najboljeg trenera lige – vrlo poražavajuća činjenica. U drugoj utakmici je odlučio da manje igra zonsku odbranu koja mu nije dala rezultate u prvoj utakmici i da tako poremeti Boston. Uglavnom je zonu igrao kada je Kevin Lav bio na parketu, što su bili kratki intervali. Defanzivne šeme i preuzimanja, Adebajo koji stiže da brani Tejtuma i pritom svuda pomaže i krpi, pokrivanja lošijih defanzivaca poput Dankana Robinsona ili Hira… Sve to deluje lako i logično kada majstori rade svoj posao.

Pobeda ne bi bila moguća da se Majami šuterski nije razgoropadio. 13 od 24 trojke u prvom poluvremenu, 23 od 43 na nivou čitave utakmice, vrlo konstantan šut u svakoj od četvrtina, jedini način da se zadrži rezultatska prednost i da se odbiju naleti Bostona. Apsolutno svi igrači su svoju ulogu odradili sjajno i dali doprinosa u pobedi, osim možda Kevina Lava. Tajler Hiro sjajan sa 24 poena i 14 asistencija, Kejleb Martin protiv svog omiljenog rivala ponovo odličan, 21 poen, 5 od 6 trojke, Adebajo koji je radio sve na parketu…

Veliko je pitanje da li Majami može da ponovi ovakvu šutersku noć još koji put. Defanzivno su našli rešenja, ali se naravno očekuje neki odgovor pre svega Tejtuma, ali i ostatka ekipe. Ova serija ponovo dobija na težini, baš kao i prošle godine, i zaista vredi gledati svaku utakmicu ovakvog nadigravanja. Florida noćas od ponoći gori, pa da vidimo ko će uzeti prednost u seriji.

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Entoni Dejvis 50%
Kristijan Vud 50%

Lebron Džejms 90%
Džared Vanderbilt OUT
Kem Rediš OUT

Denver Nagets

Izostanci:

Svi dostupni

Viđenje utakmice

Početak meča: 02:30 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Nagets: Džamal Muri – Kentavijus Koldvel Poup – Majkl Porter – Eron Gordon – Nikola Jokić

Lejkers: Dianđelo Rasel – Ostin Rivs – Lebron Džejms – Rui Hačimura – Entoni Dejvis

Međusobni skor ove sezone: 3-o za Nagetse

Skor u seriji: 3-0 za Nagetse

Favorit po kladionicama večeras: Nagetsi

Šta smo videli u prošlom meču:

U ovoj seriji, sve je već rečeno i viđeno. Nagetsi su jednostavno bolji i kvalitetniji tim, tu nema ni trunke sumnje. Prva meč lopta je večeras, a za neutralne ljubitelje, postoji nada da Lejkersi uzmu makar ovaj meč i da tako učine seriju zanimljivijom. U trećoj utakmici, Dianđelo Rasel je u potpunosti podbacio, postigao je 0 (NULA) poena, i to je nešto sa čime se ne može doći do pobede protiv ovakvih Nagetsa. Kompletne ocene i učinke igrača iz treće utakmice, možete čitati na sajtu.

Noćas, dodatne loše vesti za Lejkerse predstavlja potencijalno odsustvo Entonija Dejvisa. Trenutno je upitan za meč, sve zbog povrede zgloba koju je zadobio. Kristijan Vud bi zato mogao da se vrati nakon dužeg odsustva, ali je baš pitanje da li on u ovom trenutku može da donese neku prevagu. Generalno kada su u pitanju rotacije i izmene u ekipi Lejkersa, tvrdoglavost Dervina Hema zaista dolazi do izražaja i bode oči. Ili su tu i neki drugi unutrašnji faktori u pitanju. Kako god, ako večeras dođe do metle, velike su šanse da će Hem platiti cenu i da ga nećemo više gledati na ovoj poziciji. Barem tako govore sve učestalije glasine.

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium (02:30). Kompletan program Arene pogledajte ovde.