Izostanci

Izostanci, 30. april (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 00:00
Izostanci, 30. april (Plej-of)
Izostanci, 30. april (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Njujork Niks

Izostanci:

Džejlen Branson 75%
Džeriko Sims 75%
Mičel Robinson 50%
Bojan Bogdanović OUT
Džulijus Rendl OUT

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Džoel Embid 50%
Robert Kovington OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Niks: Džejlen Branson – Donte Divinćenzo – Džoš Hart – Oudži Anunobi – Ajzea Hartenštajn

Seventisiksers: Tajris Maksi – Kajl Lauri – Keli Ubre – Tobajas Heris – Džoel Embid

Međusobni skor ove sezone: 3-1 za Nikse

Skor u seriji: 3-1 za Nikse

Favorit po kladionicama večeras: Niksi

Šta smo videli u prošlom meču:

Svaki meč u dosadašnjem toku ovu serije je bio pravi rat na parketu. Naboj, tenzija, vrhunske individualne partije, prljavi potezi, kontroverzne završnice, sve smo to videli u četiri meča ove serije. Niksi su na kraju izašli kao ekipa sa 3 pobede i sa prvom meč loptom, ali čak i ako jesu bolja ekipa, mali detalji su presudili i ovo je lako moglo otići u drugom pravcu.

Četvrti meč je obeležio jedan čovek, apsolutni heroj – Džejlen Branson. Šta ono bi? 47 poena, 10 asistencija, 18 od 34 iz igre. Čovek je direktno uticao na više od dve trećine poena Niksa za čitav utakmicu, pošto su ukupno postigli 97. Postao je rekorder franšize po broju poena u jednoj plej-of partiji, a znajući bogatu i dugačku istoriju ove ekipe, ovaj rekord dobija baš puno na značaju. Ako je u prve dve utakmice bio loš i nije mogao da pogađa svoje šuteve, u trećoj i posebnoj u četvrtoj je sve nadoknadio. Kada je u zoni, sve ulazi, sa svake pozicije može da postigne koš i uništi svog čuvara, bilo to na polaganju, u zidanju, sa poludistance, ili trojke. Kada je u ovakvoj formi, može se reći da igra kao najbolji plejmejker lige, i zaista ne preterujem kada to kažem.

Noćas, ponovo domaći teren za Nikse, goreće Medison. Kao što sam napomenuo, svaki dosadašnji meč su odlučili detalji, te iako Niksi imaju prednost i favoriti su, ništa ovde nije gotovo. Pogotovo im problem pravi stanje sa povredama. Bojan Bogdanović je definitivno OUT za večeras, a Mičel Robinson je ponovo upitan. Branson takođe ima manjih problema sa povredom, ali se naravno očekuje da igra, jer bez njega nema nade za Nikse. Postavlja se pitanje koga će Džoel Embid povrediti, povući ili “slučajno” nagaziti večeras?

Očekujemo Džoša Harta na ekstremnoj minutaži, verovatno uz samo par minuta odmora, a i ostali starteri će igrati baš puno. Sa klupe, Majls Mekbrajd i Prešus Ačiuva, koji je uz Anunobija pokazao da može da sjajno uspori Embida, iako to niko nije mogao da očekuje. Dakle vrlo moguća rotacija od samo 7 igrača, eventualno ako se Tibs smiluje i da Simsu ili recimo Burksu koji minut. U redovima File, sa klupe se pojavio barem neki doprinos u vidu Kamerona Pejna. Ostali, katastrofa, Batum igra ali ne doprinosi puno, a Badi Hild se bukvalno raspao i nestao, neverovatan potop.

Ovaj spektakl gledamo na kanalu Arena Sport 1 Premium, sat vremena nakon ponoći. Kompletan program Arene pogledajte ovde.

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Taj Džerom OUT
Din Vejd OUT
Krejg Porter OUT

Orlando Medžik

Izostanci:

Svi dostupni

Viđenje utakmice

Početak meča: 02:00

Projektovane petorke:

Kavalirs: Darius Garland – Donovan Mičel – Maks Štrus – Evan Mobli – Džeret Alen

Medžik: Džejlen Sags – Geri Heris – Franc Vagner – Paolo Bankero – Vendel Karter

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-2

Skor u seriji: 2-2

Favorit po kladionicama večeras: Kavalirsi

Šta smo videli u prošlom meču:

Ovo je jedna vro atipična serija u kojoj se ne zna ko pije a ko plaća. Orlando nakon dve užasne prve utakmice, na 2 utakmice na domaćem terenu ubaci sve i očisti Kavse sa po 30 razlike. U prošlom meču, Frenc Vagner se totano zapalio. 34 poena, 13 skokova, nestvarnih 13 od 17 iz igre. U drugom poluvremenu je imao više poena (23), nego čitava prva petorka Kavsa (16). Zaista neke sulude i nepredvidive stvari. Kako će se noćas pojaviti, teško da iko može da tvrdi sa sigurnošću.

Večeras su Kavsi ponovo domaćini, pa se priželjkuje njihov odgovor i nešto bolja košarka. Valja napomenuti da je Maks Štrus totalno podbacio u poenterskom smislu u svim utakmicama, nikako da se zapali i ubaci nešto u kontinuitetu. Ajzak Okoro bi mogao da igra više minuta baš zbog toga, pruža sjajnu odbranu, a iz ugla uvek čeka da ubode trojku. Od ostatka Kavsa, od Donovana se naravno očekuje najviše, Alen i Mobli su vrlo produkitvni, a kompletan učinak igrača iz oba tima izgleda ovako:

Proseci poena u dosadašnjem toku serije:

Kavsi:
Donovan Mičel – 21 poen, 5 asistencija (25 3p%)
Evan Mobli – 14.3 poena, 7.3 skokova, 2.3 blokade
Darijus Garland – 12 poena, 6 asistencija
Džeret Alen – 17 poena, 13.8 skokova
Karis Levert – 8.3 poena, 2.3 asistencije
Maks Štrus – 6.3 poena, 5 skokova

Medžik:
Paolo Bankero – 21 poen, 7 skokova, 4.5 asistencija
Frenc Vagner – 21.5 poena, 8 skokova, 4.3 asistencije
Džejlen Sags – 14.5 poena, 4 skoka
Geri Heris – 4.8 poena
Mo Vagner – 7.8 poena, 5.3 skokova
Džonatan Ajzak – 8.8 poena, 4.5 skokova

Milvoki Baks

Izostanci:

Kris Midlton 75%
Patrik Beverli 75%
Janis Adetokumbo 25%
Dejmijan Lilard 25%

Indijana Pejsers 

Izostanci:

Tajris Haliburton 50%

Viđenje utakmice

Početak meča: 03:30

Projektovane petorke:

Baks: Patrik Beverli (Dejmijan Lilard) – Malik Bizli – Kris Midlton – Bobi Portis – Bruk Lopez

Pejsers: Tajris Haliburton – Endrju Nembhard – Eron Nesmit – Paskal Sijakam – Majls Tarner

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 4-1 za Pejserse

Skor u seriji: 3-1 za Pejserse

Favorit večeras po kladionicama: Pejsersi

Šta smo gledali u prošlom meču: 

Baksi se zaista trude i ne predaju, ali jednostavno ne ide. Baz najboljih igrača, Janisa i Lilarda, jednostavno ne može. Pejsersi su mnogo raspoloženiji tim do sada i večeras će imati priliku da završe seriju i plasiraju se u drugu rundu. Prošli meč je Milvoki šutirao za tri 12 od 33, znači solidnih 36.4 %, ali Indijana – 22 od 43 trojke, 51%. Kako onda to pobediti, verovatno se pitaju u stručnom štabu Baksa. A Indijana je dokazala ove sezone da nije ekipa koju je lako uštopovati, igraju ubedljivo najbržu košarku i onda je teško naći pravu odbranu za njih, pogotovo kada nema višestruko značajnog igrača poput Janisa.

Majls Tarner je preuzezo štafetu od Paskala Sijakama nakon dve prve utakmice, i sada je on taj koji uništava Bakse. 29 poena na prošloj utakmici, a i na utakmici pre toga. 24.3 poena, 8.3 skokova na nivou čitave serije. Igra licem prema košu i izvlačenje na trojke, to je nešto što Bruk Lopez sa ovim nogama i godinama više ne može da isprati.. 11 trojki mu je spakovao na protekle 2 utakmice.

Dakle, šanse da Janis  večeras zaigra gotovo da ne postoje, dok za Lilarda i dalje postoji neka nada, minimalna. Onda se očekuje Malik Bizli u startnoj petorci, koji jeste isporučio odlično na prošloj (20 poena, 8 od 12 iz igre), ali opet ponavljam, jednostavno nije dovoljno. Novosti su da je Tajris Haliburton upitan zbog problema sa leđima. I pred prošlu utakmicu su izašle vesti da je upitan, pa je na kraju zaigrao, pratimo situaciju. Da li će eventualno rizikovati da igra i sa manjom povredom da bi dovršli Bakse, ili će odmoriti malo i pustiti svojim saigračima da pokušaju da završe posao? Ti Džej Mekonel bi svakako imao ogromnu minutažu i ulogu startera bez Haliburtona u ekipi.