Izostanci

Izostanci, 1. maj (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 00:00
Izostanci, 1. maj (Plej-of)
Izostanci, 1. maj (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Boston Seltiks

Izostanci:

Kristaps Porzingis OUT

Majami Hit

Izostanci:

Haime Hakez OUT
Džimi Batler OUT
Teri Rožir OUT
Džoš Ričardson OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:30 (Arena Sport 1 Premium)
Projektovane petorke:

Seltiks: Džru Holidej – Derik Vajt – Džejlen Braun – Džejson Tejtum – Al Horford

Hit: Delon Rajt – Tajler Hiro – Kejleb Martin – Nikola Jović – Bem Adebajo

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 3-0 za Seltikse

Skor u seriji: 3-1 za Seltikse

Favorit po kladionicama večeras: Seltiksi

Šta smo videli u prošlom meču:

Prošli meč je protekao bez previše iznenađenja. Boston je relativno lagano dobio Majami, 102:88 krajnji rezultat, komotno održavanje prednosti tokom čitave utakmice. Iznenađenje je bilo da se Derik Vajt pojavio u nekom svom nenormalnom izdanju i da je on sam uništio Hit. 38 poena, rekord plej-of karijere, 8 od 15 trojke, postigao je jednu trojku manje od kompletnog tima Majamija, i to vam dosta govori o odnosu snaga i šansama koje je Hit imao, odnosno nemao.

Velike vesti za večerašnji meč ova dva tima i potencijalni nastavak serije vezane su za povređene igrače. Naime, Kristaps Porzingis je doživeo težu povredu desnog lista, zbog koje će odsustvovati određeni period, a procenjuje sa da će to biti par nedelja. Boston će bez njega morati da završi postao u prvoj rundi kako zna, ali onda nastaje problem što bi bez njega igrali i u drugoj rundi doigravanja, kada će im biti mnogo potrebniji. Inače, ovo je ista povreda koja muči Janisa Adetokumba, koji je skoro mesec dana van parketa. Pratimo stanje i vesti oko Kristapsovog oporavka, a gotovo izvesno je da će ga u startnoj petorci menjati prekaljeni Al Horford. Alfredovi kvaliteti su nam svima poznati, neće mu biti strana ni uloga startera, pa da vidimo da li sa 37 godina i dalje može da isporučuje svoju magiju. Dosadašnji proseci u plej-ofu su mu bili 8 poena, 7.3 skokova, 1.5 asistencija, uz 38.5% šuta za tri, te je za očekivati da mu “usage rate” malo skoči.

Povrede nastavljaju da desetkuju Majami Hit, te će tako bez standardno odsutnog Batlera i Rožira, večerašnji meć propustiti i Haike Hakez, zbog problema sa kukom. Na ovakvu osakaćenu rotaciju Majami, ovo je još jedan veliki udarac. U startnoj petorci je umesto njega viđen Delon Rajt, koji je imao solidnih minuta u dosadašnjem toku, ali je pitanje da li može da popuni ulogu startera kako treba. Peti Mils i Hejvud Hajsmit bi trebali da imaju pojačanu minutažu, i moraće da pruže skoro savršen doprinos da bi Majami upisao pobedu. Monstruozne partije su potrebne i od Tajlera Hira i Bema Adebaja, jer drugačije – nema nade za Majami.

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium (01:30). Kompletan program Arene pogledajte ovde.

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Kavaji Lenard OUT

Dalas Maveriks

Izostanci:

Luka Dončić 75%
Tim Hardavej OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 04:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Klipers: Džejms Harden – Terens Men – Amir Kofi – Pol Džordž – Ivica Zubac

Maveriks: Luka Dončić – Kajri Irving – Derik Džouns mlađi – Pi Džej Vašington – Danijel Gaford

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-1 za Kliperse

Skor u seriji: 2-2

Favorit večeras po kladionicama: Maveriksi

Šta smo gledali u prošlom meču: 

Kako opisati proteklu utakmicu ova dva tima za nekog ko nije gledao? Odmah vredi napomenuti, jedna od najboljih utakmica dosadašnjeg plejofa. Dalas je bio na konopcima nakon prve četvrtine, bukvalno su skoro bili otpisani, jer su Klipersi ubacivali sve i igrali kao u transu. Kako je meč odmicao, Dalas se budio i lagano krckao poenterski zaostatak, koji je bio preko 30 razlike. Uspeli su da stignu Kliperse, pa da opet gube i stižu novu prednost, i kada je delovalo da će iskoristiti momentum i uzeti pobedu, desio se Pol Džordž. Trojka koju je Džordž dao iz jednog već skoro izgubljenog poseda, iz ugla, pa skoro iza table, to je bio poslednji udarac Klipersa koji im je osigurao pobedu.

Kog igrača prvo spomenuti i pohvaliti? Džordža, koji je u prvom poluvremenu zatrpao Dalas i postigao 26 poena, zatim potpuno nestao u drugom, kao da je bežao od lopte, i onda pogodio tu ključnu trojku? Hardena, koji je igrao kao u svojim najboljim danima, probijao svaku odbranu Maveriksa i uništavao ih prodorima i flouterima (na kraju 33 poena, 12 od 17 iz igre)? Ili mađioničara Kajrija Irvinga, čoveka koji je dao 40 poena i pogađao iz nemogućih pozicija i bio lider tima? Teško je reći zaista, ali ovo je bio pravi okršaj titana.

Luku namerno nisam spomenuo, jer zasita nije bio na svom nivou. Kada pogledate statistiku, 29 poena, 10 skokova, 10 asistencija, pa rekli biste koji je onda njegov nivo ako ovo nije za pohvalu. Ali jednostavno, igrao je se pet faulova, morao je da se kloni kontakta i to je mnogo koštalo Dalas u odbrani, trojku nije mogao da pogodi nikako (1 od 9), Kajriju je predao lidersku ulogu… Dalas naravno ne može bez Luke Dončića, ovo je njegov tim, i normalno je očekivati više od njega, navikao nas je na bolje i više. Da li ga taj problem sa kolenom usporava i ne da mu da se razigra kako treba, vrlo moguće…

Od ostalih igrača, spomenuo bih Rasela Vestbruka, čoveka koji ide od sjaja do očaja i to na nivou jedne utakmice, a kamoli na nivou čitave serije. Energija i požrtvovanost mu se ne mogu osporiti, ali čini se da malo i preteruje, stalno je u nekom sukobu i duelu sa protivničkim igračima, i naravno zna da zasrlja u grešku, to mu je zaštitni znak. I pored svega toga, i pored činjenice da ga Dalas brani tako što ga pušta samog gde god bio, on je imao bar bitnih poteza i na ovom meču. Mač sa dve oštrice, to je Ras već dugo godina. Od sporednih igrača u redovima Dalasa, svi su jako nekonstatni, eventualno Derik Džouns mlađi, koji radi šta se od njega i očekuje, tu je da pogodi neku trojku iz ugla i da zakuca i uhvati poneki skok. Maksi Kleber je prava engima, igra svaki meč preko 20 minuta zbog svojih napadačkih kvaliteta i širenja parketa, a ukupno je dao 15 poena na nivou čitave serije.

Noćas su Klipersi bez Kavajia zvanično, ali to ne mora da bude loša stvar za njih, koliko god to zvučalo nelogično. 2 utakmice sa njim su izgubili, 2 bez njega – pobedili. Čovek nije spreman kako treba i jednostavno bolje igraju bez njega, nemaju opterećenje i igraju rasterećno. umesto da očekuju da on povređen rešava mečeve. U Dalasu, Luka je probable, dok je Tim Haravej OUT. Osim što kladionice kažu da su Mavsi favoriti, ostale predikcije bi bile pravi poduhvat i izazov koji ne bih prihvatao.

Prenos ovog meća možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium (04:00).