Izostanci

Izostanci, 2. maj (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 00:00
Izostanci, 2. maj (Plej-of)
Izostanci, 2. maj (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Indijana Pejsers 

Izostanci:

Tajris Haliburton 50%

Milvoki Baks

Izostanci:

Kris Midlton 75%
Patrik Beverli 75%

UPDATE:
Janis Adetokumbo OUT
Dejmijan Lilard IGRA!

Viđenje utakmice

Početak meča: 00:30

Projektovane petorke:

Baks: Patrik Beverli – Dejmijan Lilard – Kris Midlton – Bobi Portis – Bruk Lopez

Pejsers: Tajris Haliburton – Endrju Nembhard – Eron Nesmit – Paskal Sijakam – Majls Tarner

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 4-1 za Pejserse

Skor u seriji: 3-2 za Pejserse

Favorit večeras po kladionicama: Pejsersi

Šta smo gledali u prošlom meču: 

Kontra svih očekivanja i logike, Milvoki je uspeo da napravi čudo i da počisti Indijanu u petoj utakmici ove serije i tako se spasi od ispadanja! Bez svoja dva najbolja igrača, protiv razigrane Indijane, a na kraju 115:92 za njih, svaka čast. Izgleda da šampionski gen ne treba potceniti, a nešto od toga je sigurno ostalo u ovoj ekipi Milvoki Baksa.

Kris Midlton i Bobi Portis su se pojavili sa monstruoznim partijama. Obojica po 29 poena, Midlton je uz to dodao 12 skokova i 5 asistencija, 9 od 20 iz igre, a Portis je bio na 14 od 24 iz igre! Herojski mečevi od njih dvojice. Malik Bizli je pogodio sve što treba da pogodi, 18 poena, 4 od 6 trojke, a sjajan je bio i Pat Beverli sa 13 poena i 12 asistencija i +/- indeksom od čak + 36. Midlton zaista igra za svaku pohvalu, preuzeo je odgovornost i nosi ovu ekipu. 27 poena, 11 skokova i 5 asistencija prosek na poslednje 2 utakmice. Kada su Baksi uzeli titulu, povela se ona priča o Janisu i Midltonu kao Betmenu i Robinu tima, da jedan bez drugog ne mogu, a sećam se da su se mnogi šalili da je Midlton zapravo Betmen ove ekipe, jer je igrao toliko dobro i zrelo, a ove partije su me upravo podsetile na to.

Pejsersi večeras verovatno moraju da dobiju kući, jer sedma utakmica u Milvokiju im nikako ne bi išla na ruku. Janis i Lilard gotovo sigurno ni večeras neće zaigrati. Problem kod Tajrisa Haliburtona i dalje postoji, muče ga leđa, te je ponovo upitan. Majls Tarner je baš prošli meč pred koji sam ga hvalio ovde, podbacio, pa da vidimo da li mogu on ili recimo Sijakam da se oduže i da odigraju dobro, tako nešto iskreno očekujem noćas. Obi Topin je ponovo bio sjajan sa klupe, 12 poena, 6 skokova, 4 asistencije. Dokazao je ovaj momak da nije samo običan “dunker” i da ima kvaliteta kod njega za još nešo više od toga.

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Džoel Embid 50%
Robert Kovington OUT

Njujork Niks

Izostanci:

Mičel Robinson 50%
Bojan Bogdanović OUT
Džulijus Rendl OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 03:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Niks: Džejlen Branson – Donte Divinćenzo – Džoš Hart – Oudži Anunobi – Ajzea Hartenštajn

Seventisiksers: Tajris Maksi – Kajl Lauri – Keli Ubre – Tobajas Heris – Džoel Embid

Međusobni skor ove sezone: 3-1 za Nikse

Skor u seriji: 3-2 za Nikse

Favorit po kladionicama večeras: Seventisiksersi

Šta smo videli u prošlom meču:

Gledali smo još jednu spektakularnu utakmicu i neverovatnu pobedu Seventisiksersa nakon produžetka. Šta su uspeli da izvuku, tačnije, šta je Tajris Maksi uspeo da izvuče, potpuno suludo. Čitavim tokom utakmice ekipe su se smenjivale u serijama, nije ni moguće prebrojati koliko puta je bila serija od recimo 10-0 za Nikse ili 4 minuta bez koša za Nikse. Vrlo čudna utakmica, ali i vrlo uzbudljiva. Niksi su ipak delovali kao bolji i konstantiniji tim, imali su sve u svojim rukama, i uspeli su nekako da izgube. Maksi, 46 poena, pogođeni svi ključni šutevi – kapa dole, momak je sam pobedio, neću preterati ako to kažem. Uspeo je da ućutka uzavreli Medison, u kom je bilo toliko poznatih ličnosti da ih kamera nije uspela sve pohvatati u toku trajanja meča.

Sada, serija se vraća u Filadelfiju, i jasno je da će i ovaj meč da bude potpuno nenormalan. Veliki problem za Filu jeste Džoel Embid. Na prošlom meču se bukvalno videlo da ne može, da je povređen i da je preumoran. Samo je predao loptu Maksiju i sklonio se kada je to bilo najpotrebnije. Čitavim tokom utakmice je brljao, a i pored toga je upisao 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija, ali i čak 9 izgubljenih lopti. Nije ovo njemu prva plej-of serija u karijeri koju igra povređen i gde ne znamo šta da očekujemo od njega, ali pazite proseke u dosadašnjih 5 utakmica protiv Niksa: 31.8 poena, 10.4 skokova, 6.4 asistencije, 1.6 blokada i 1.2 ukradene na skoro 42 minuta igre (i jedna partija od 50 poena). Šta bi onda bilo da je zdrav? Stvarno mi je prava enigma kakav će izaći na parket i kako će odigrati, ali u njegovom slučaju, rekao bih da ovde ima svega – malo zbunjivanja protivnika ovim mentalnim igrama, malo bežanja od odgovornosti i davanja lopte Maksiju kada se sve lomi, a malo i stvarne povrede i odsustva spreme.

U redovima Niksa je glavnu reč naravno vodio Branson – 50 minuta, 40 poena. Džoš Hart je igrao 53 minuta i upisao 18 poena i 9 skokova, ali baš kao i svi iz redova Niksa, loše je šutirao (1 od 6 za tri). Da se onaj poslednji posed u kome nije napravio glup faul na šutu za tri nije desio, Mičel Robinson bi zaslužio velike pohvale za igru u defanzivi i hvatanje skokova, ali ovako, samo kritika, jer je doprineo porazu svog tima. Za večeras je ponovo upitan zbog problema sa zglobom. Donte Divićenzo ne može da se sastavi šuterski u dosadašnjem toku serije, takođe i na prošloj utakmici – 3 od 10 iz igre, 1 od 7 trojke, i 30% za tri u pet odigranih utakmica. Nezgodno je kada igraš sa rotacijom od 7 igrača i kada igrač koji je zadužen za poentiranje i šutersku stabilnost donosi sve kontra od toga.

Noćas je nova runda ove prelude serije i zaista je teško reći šta očekivati. Kladionice kažu da je Fila favorit, ali će sitni detalji verovatno presuditi, baš kao i u svih 5 mečeva do sada. Iskorišćena druga meč lopta ili zakazivanje majstorice u Medisonu – noćas od 03:00, prenos na Areni Sport 1 Premium. Kompletan program Arene pogledajte ovde.