Izostanci

Izostanci, 3. maj (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 00:00
Izostanci, 3. maj (Plej-of)
Izostanci, 3. maj (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Orlando Medžik

Izostanci:

Geri Heris 50%

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Džeret Alen 50%
Taj Džerom
OUT
Din Vejd OUT
Krejg Porter OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:00

Projektovane petorke:

Kavalirs: Darius Garland – Donovan Mičel – Maks Štrus – Evan Mobli – Džeret Alen

Medžik: Džejlen Sags – Geri Heris – Franc Vagner – Paolo Bankero – Vendel Karter

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-2

Skor u seriji: 3-2 za Kavalirse

Favorit po kladionicama večeras: Medžik

Šta smo videli u prošlom meču:

Gledali smo prvu utakmicu serija koja je rešena u neizvestnoj završnici, na jedan posed. Evan Mobli je sa blokadom nad Francom Vagnerom u poslednjim sekundama sačuvao rezultatsku prednost Kavsa i tako im doneo treću pobedu u seriji. Zanimljivo, u ovoj seriji još uvek nismo videli brejk – domaći teren je svaki put odbranjen, 5-0. Večeras je domaćin Orlando, pa da vidimo da li se ova tradicija nastavlja ili će Kavsi odigrati dobro na gostovanju i iskoristiti prvu meč loptu.

U redovima Kavsa, za večeras je upitan Džeret Alen zbog povrede rebra. Zbog iste povrede je propustio i prošli meč, kada ga je na petici zamenio Evan Mobli, dok je Ajzak Okoro ušao u petorku da igra kao neka vrsta četvorke. Alen je igrao sjajnu seriju, u proseku 17 poena i 13.8 skokova, sjajno defanzivno prisustvo i igranje sa Moblijem u paru, što je od višestrukog značaja za Kavse. Osim što je Okoro “profitirirao” ulaskom u petorku, dobili smo i jednog neočekivano ime na jakoj minutaži – Markus Moris! On je sa klupe odigrao čak 25 minuta, što u prethodnim utakmicama definitivno nije bio slučaj, a uz to je postigao 12 poena.Okoro jeste dobar defanzivac, ali je pitanje da li može da zaustavi gabaritnije i veće igrače poput Bankera ili Vagnera.

Paolo je baš u prošlom meču zabeležio svoj najbolji poenterski meč u plej-ofu, 39 poena, uz 8 skokova i 4 asistencije. Može se reći i da je sam igrao i da mu je falila neka veća pomoć saigrača da bi došli do pobede.

Geri Heris je upitan u ekipi Orlanda. On je prošli meč napustio ranije zbog povrede, jednostavno nije mogao da igra iako je pokušao, tako da je veliko pitanje kako će on izgledati čak i ako zaigra noćas. Umesto njega, biće jako zanimljivo videti ko bi umesto njega igrao u petorci, da li Fulc ili Kol Entoni, ili će biti nekih drugih pomeranja i prilagođavanja. Džonatan Ajzak je na primer preuzimao Garlanda u poslednjoj četvrtini stalno, i radio je to dobro, tako da su razne postavke moguće.

Dalas Maveriks

Izostanci:

Tim Hardavej OUT

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Terens Men 50%
Kavaji Lenard OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 03:30 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Klipers: Džejms Harden – Terens Men – Amir Kofi – Pol Džordž – Ivica Zubac

Maveriks: Luka Dončić – Kajri Irving – Derik Džouns mlađi – Pi Džej Vašington – Danijel Gaford

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-1 za Kliperse

Skor u seriji: 3-2 za Maverikse

Favorit večeras po kladionicama: Maveriksi

Šta smo gledali u prošlom meču: 

Mavsi su se defanzivno pojavili na vrhunskom nivou i učinili Kliperse totalno nemoćnim. Krajnji ishod, 30 razlike za Dalas, 123:93. Neverovatno da je ovo onaj isti tim Klipersa iz utakmice pre ove, da su ovo isti Džordž i Harden iz tog meča. Njih dvojica su sada kombinovano postigli 22 poena, uz šut iz igre 6 od 25, a setite se samo kako je to izgledalo na prethodnoj utakmici. Potpuno jedna neverovatna serija, čak luđa i od one između Niksa i File, jer se ovde ništa ne može predvideti apsolutno. Dalas je sve ovo uradio na gostujućem parketu, i noćas će imati prednost domaćeg terena, ako to u ovoj seriji uopšte postoji, da probaju da obezbede prolaz u drugu rundu.

Osim sjajnog Luke i Irvinga, ko se još pojavio na utakmici u redovima Dalasa? Maksi Kleber. Momak o kom sam baš pisao ovde pred utakmicu, da mi nije bila skroz jasna njegova uloga, odnosno učinak u ofanzivi, koji je uprkos dobroj minutaži bio dosta tanak. I sada je Maksi radio sve ono što najbolje zna i pretvorio se u X faktor za Mavse. Širenje igre, 5 od 7 trojke, 15 poena sa klupe. Savršena definicija kako igrač uloge treba da odigra, svaka čast.

Rekli smo već, totalni raspad Klipersa, pre svega šuterski. U jednom momentu, 16 promašenih trojki u nizu. Amir Kofi, Terens Men i Rasel Vestrbruk su prednjačili u ciglama. Postalo je odavno neukusno i smešno kako se protivničke odbrane odnose prema Vestbruku na terenu, kao da igraju sa nekim klincem. Sve sa razlogom naravno, jer je Ras ponovo pokušao da igra ono što već dugo ne može, i to se završi tako što iz igre šutira 2 od 11. Od Kofija i Mena se ne očekuju neke šuterske rapsodije, ali ako ne mogu da kazne iz otvorenih pozicija, pa to su loše vesti za Kliperse.

Šestu utakmicu serije noćas možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium (03:30). Kompletan program Arene pogledajte ovde.