Hijerarhija moći

Hijerarhija moći, uvodno izdanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2021 00:00
Hijerarhija moći, uvodno izdanje
Hijerarhija moći, uvodno izdanje

Dobrodošli na prvi ikada “No limits” power rankings iliti hijerarhiju moći, ako ćemo ponaški, a hoćemo.

Po uzoru na američke medije, probaćemo jednom nedeljno da poređamo sve timove NBA lige počevši sa najslabijim, sve do najboljeg tima. Po našem mišljenju naravno.

Rangiranje će zavisiti od uspeha tokom nedelje, odnosa pobeda i poraza, ali bitan faktor biće i na koji su način došli do istih. Nemojte se začuditi ako, na primer, ekipa sa nekoliko poraza više ima i bolju poziciju. No Limits prati sve, tako ćemo se i ove sezone potruditi da pogledamo što više utakmica, ne samo najboljih ekipa.

Neki su osakaćeni povredama od samog starta, neki jednostavno ne žele da budu baš dobri. Krećemo od najgorih.

Oklahoma Siti Tander

Nema bežanja od ovoga, Tanderi će i drugu godinu za redom biti kanta za punjenje. Jednostavno njihov fokus ponovo neće biti na onom najbitnijem – pobedama, već na razvijanju mladih igrača.

Najviše će trpeti Šei Gildžeus-Aleksander. Ovaj momak je u prve dve godine igrao na ozbiljnom nivou pa i plej-of košarku. Žalosno je što će već drugu godinu za redom juriti puste brojke.

San Antonio Spurs

Prošle su godine u kojima su Spursi bili strah i trepet. Ruku na srce, bilo je ih je znatno više u nizu negoli što bilo koja sportska baza navijača može da se nada. Čini mi se da će dolazeća sezona biti najbolnija.

Ubedljivo najbolji igrač tima u prethodnom periodu, Demar Derouzen, više nije član Spursa, a uprava San Antonija očigledno nije imala planove da ovog leta na tržištu slobodnih igrača potraži zamenu. Doduše, Spursi navodno pokušavaju na sve načine da u svoje redove dovedu Bena Simonsa, ali čini se da jednostavno nemaju dovoljno kvalitetne igrače koje bi poslali Filadelfiji u razmeni.

Orlando Medžik

Tim sa Floride može i prevazići očekivanja ukoliko se povređeni igrači vrate u sastav u pravom ritmu. Džonatan Ajzak i Markel Fulc će nedostajati ovom timu i na početku sezone, ali su ovi momci u drugom delu prošle sezone nagovestili potencijal. Kol Entoni, Er Džej Hempton, Mo Bamba.

Videćemo koliko je novi trener, Džamal Mozli, uspeo da uradi sa momcima tokom leta. Povrede dva ključna, pomenuta igrača ne dozvoljavaju mi da Orlando svrstam ispred narednih timova, ali bi u isto vreme mogli biti ekipa koja može da iznenadi svakoga.

Hjuston Rokets

Veoma mlada, ali i zanimljiva ekipa iz Teksasa će se predstaviti naredne sezone. Džejlen Grin nije bio prvi pik na draftu, ali je neko ko kod mene budi najviše pažnje od svih igrača svoje generacije. Hjuston je pikirao ozbiljan potencijal sa ovim momkom.

Ostatak ekipe bi trebalo da probudi maštu kod navijača Raketa takođe. Novi pikovi Šengun, Garuba, ali i Kristofer su pokazali zaista ozbiljan talenat u Letnjoj ligi i predsezoni. Čini se da će biti premladi za neka veća dostignuća u narednoj sezoni, ali svakako jedan od timova koje će biti vredno pogledati kada budu igrali u primamljivom terminu.

Detroit Pistons

Slična situacija je i sa Pistonsima. Oni su imali sreće da se nađu na prvoj poziciji na draftu i izaberu igrača koji se već godinama smatra najboljim u ovoj generaciji – Kejda Kaningema. Nema spora da se radi o izuzetno talentovanom igraču koji će biti “must see” televizija od prvog dana. Pored njega pažnju će privući i Kilijan Hejs od kojeg se očekuje ozbiljan napredak u odnosu na prošlu sezonu, prožetu povredama.

Pistonsi će svakako napasti i koju pobedu više. Kompozicija tima je već poznata, pored Hejs i Kaningema u startnoj postavi će se naći momci koji su protekle sezone skrenuli pažnuj na sebe u najboljem mogućem smislu – Džeremi Grent, Sadik Bej i Ajzea Stjuart. Bitni igrači sa klupe biće nekadašnji četvrti pik Džoš Džekson i svemogući Keli Olinik.

Toronto Reptors

Ne tako davno Reptorsi su bili šampioni, ali dva najbitnija igrača tog tima više nisu u Torontu. Kavaj Lenard i Kajl Lauri. Toronto kreće u mini-reizgradnju koja im je nakon neuspešne sezone donela Skotija Barnsa. “Ruki” u koga polažu puno nade u timu iz Kanade.

Bitan faktor za nisku poziciju jeste i činjenica da će trenutno najbolji igrač tima, Paskal Sijakam, propustiti uvodne mesece nakon operacije ramena. Ne treba zanemariti moć Toronta da kroz svoj rezervni tim razvije kvalitetne igrače, ali po trenutnom stanju stvari – predstoje teški dani.

Sakramento Kings

Godinama unazad najmanje uspešna franšiza lige ide ka tom poduhvatu i ove sezone. Nikako nisam spreman da dozvolim sebi, da poverujem da Kingsi imaju bilo šta održivo u ovoj grupi. Dieron Foks jeste napravio izuzetak iskorak, ali ostatak tima ne prati to istom brzinom. Tajriz Haliburton je pravo osveženje, talentovani igrač ulazi u svoju drugu godinu i tu će biti veoma zanimljivo videti šta će Kingsi odlučiti. Da li će Haliburton nastaviti sa klupe ili će biti takmac Foksu u odličnom tandemu.

Prepreku predstavlja Badi Hild. Sakramento se investirao u odličnog šutera sa Bahama, ali se već duže vreme stiče utisak da bi voleli da ga se reše, ukoliko prava ponuda stigne. Iz tog razloga bi “ubili” cenu svog igrača ukoliko bi ga premestili na klupu. Ovako disfunkcionalne stvari su pokretači podsmeha kod navijača protivničkih ekipa.

Indijana Pejsers

Čudni, čudni Pejsersi. Već par sezona traje mačevanje uprave “da li trejdovati Tarnera?”, pa da li Sabonis i Tarner zajedno, pa dajte da probamo ovog novajliju trenera… Nikako da vidimo odlučne i konkretne poteze.

Sada je stigao Rik Karlajl. Čini se da se slavni trener zasitio Dalasa i rada sa Dončićem i da mu prelazak u Indijanu daje neku novu energiju. Ali opet ostaje pitanje tima. Čini se da Pejsersi na sve načine pokušavaju da se domognu Bena Simonsa, što će svakako ostaviti traga na igrače koje uprava nudi u zamenu, pa iako ne možemo pričati sa sigurnošću, veruje se da su Brogdon i Levert u svakoj varijanti potencijalnog trejda.

Nju Orleans Pelikans

Najnovije informacije govore da Zajona Vilijamsona neće biti na početku sezone, što je ozbiljan udarac za Pelikane u poteri da konačno ponovo zaigraju u plej-ofu. “Ruki” trener Vili Grin će imati pune ruke posla, a nadomeštavanje Vilijamsona će biti najteži zadatak. Sigurno ćemo videti ozbiljne brojke od Brendona Ingrama na samom startu, a imaju li materijala za mnogo više od toga ostaje da vidimo.

Pelikani će sezonu početi sa verovatno nešto nižom petorkom zbog povrede Zajona, a ona bi trebala da izgleda ovako: Devonte Grem, Nikel Aleksander-Voker, Džoš Hart, Brendon Ingram i Jonas Valančijunas. Za minute plejmejkera na klupi će se boriti Satoranski i Kajra Luis mlađi, videćemo dosta od Nađija Maršala, a najverovatnije i mladog šutera novajliju, Treja Marfija trećeg.

Klivlend Kavalirs

Da li je ovo sezona u kojoj će se Klivlend ponovo radovati nešto većem broju pobeda? Slutilo je da će to biti slučaj i prošle sezone, ali su Kavsi poklekli nakon odličnog starta, ali i većeg broj povreda.

Darijus Garland je igrač koji je napravio očigledan iskorak prošle sezone i neko od koga će u upravi Kavsa očekivati eksploziju u sezoni koja dolazi. Po našem mišljenju Garland je jedan od najboljih “čistih” plejmejkera lige i Klivlend ima ozbiljan stub budućnosti u njemu. Igrač koji je više u očima navijača je Kolin Sekston, ali ozbiljno je pitanje koliko u taboru tima iz Ohaja računaju na njega. Sve je više priča koje dolaze iz njihovog pravca kako razmišljaju o rastanku sa omalenim kombo bekom. Između ostalih, Kavsi se nadaju napretku Ajzaka Okora, uz inkorporaciju Ivana Moblija u minute na pozicijama 4 i 5. U svakom slučaju, Klivlend će biti ekipa koju će biti zanimljivo gledati ove sezone.

Vašington Vizards

Era Rasela Vestbruka je gotova. Nije dugo trajala, a ruku na srce neće je navijači Vizardsa previše ni pamtiti. Čini se da su Netsi dobili nekoga čiji će stil igre Bredliju Bilu i ostatku tima mnogo više prijati, ako se oporavio kako dolikuje, taj neko biće Spenser Dinvidi.

Odlaskom Rasela, Vizardsi su dobili još dosta zanimljivog materijala u rosteru, uključujući Kajla Kuzmu, Kaldvel-Poupa i Montreza Herela. Nisu to igrači koji će “pomeriti” zemlju, ali daće Vašingtonu preko potrebnu dubinu u sastavu.

Šarlot Hornets

Kad smo već kod zanimljivih ekipa, hm. Lamelo Bol je već u svojoj prvoj sezoni pokazao da je igrač koji publiku ostavlja bez daha i kao takav doneo publicitet kakav Hornetsi nisu godinama imali. Ovaj tim je pod palicom Džejmsa Borega igrao dobru košarku, ali je nedostajalo kvaliteta za nešto više.

To “nešto više” su svakako ambicije njihovog vlasnika. S tim u smeru doveden je Keli Ubre mlađi, koji će doneti ozbiljan kvalitet u defanzivi, dok će novajlija Džejms Buknajt verovatno preuzeti ulogu Malika Monka, prvog strelca sa klupe. Temelji su postavljeni u ovom timu čiji će nosioci svakako biti Bol, Rožir i Hejvord, ali i odlični Majls Bridžis koji je napravio ogroman iskorak prošle sezone.

Minesota Timbervulvs

Konačno ti Timbervulvsi, mogu li konačno da naprave iskorak? Iskreno govoreći, mislim da mogu. Jako teška i burna sezona je iza njih. Imali su velikih problema sa povredama, ali kada su svi skupa bili na terenu – Vulvsi su izgledali odlično.

Jezgro tima Tauns, Dianđelo, Edvards, Bizli je zaista dinamičan i može da postigne “brdo” poena protiv bilo koje odbrane. Problem će kao i godinama biti defanziva, zato je Žerson Rosas pokušavao na sve načine da ove talentovane momke “zalepi” jednim Benom Simonsom u odbrani. Rosas je nakon skandala smenjen, ali čini se da nova uprava i njegov zamenik jednako vrednuju Bena.

No, da ne pričamo o nagađanjima, čini mi se da ako ih zaobiđu povrede Vuvlsi mogu biti jedna jako kvalitetna ekipa ove sezone.

Čikago Buls

Kada smo već kod zanimljivih i kvalitetnih ekipa – Čikago Bulsi. Probudili su intrigu kod velikog broja navijača pojačanjima ovog leta, pre svega dovođenje Demara Derouzana, Lonza Bola i Aleksa Karuza. Kada se njih trojica nadovežu na već kvalitetnu osnovu tima Lavin – Vučević – Vilijams, Čikago momentalno dobija kandidata za plej-of.

Nisam siguran da imaju kvalitet, a verovatno ni hemiju trenutno da se umešaju u najviši plasman, ali svakako će biti interesantna ekipa za gledanje i ukoliko izostane doigravanje to će se smatrati velikim neuspehom.

Memfis Grizlis

Mlada četa koja mora da nastavi sa dokazivanje i naredne sezone, a način na koji su radili u prethodnim godinama ne daje nam prostora da sumnjamo da će tako i biti. Dža Morant je posle nastupa plej-ofu protiv Jute čvrsto postavio sebe u konverzaciji o najboljim mladim igračima lige, u to više nema sumnje.

Prošle sezone Džeren Džekson mlađi je propustio veliki deo sezone i to ga je svakako koštalo ritma koji nije u potpunosti pronašao do kraja sezone. Memfis je i tako, praktično bez svog drugog najboljeg igrača propisno namučio ekipu koja je završila na vrhu regularnog dela sezone. Ove godine će dobiti na dodatnoj čvrstini sa Stivenom Adamsom u reketu, pa iako nije baš prototip modernog centra, čini se da Memfis ima dovoljno pokretljivosti oko njega da igra ozbiljnu ulogu u sezoni koja dolazi.

Boston Seltiks

“Let’s run it back” to je izgleda bio moto Breda Stivensa, koji je posle par sezona traženja idealnog centra Tejtumu i Braunu digao ruke i vratio se vremešnom Alu Horfordu. Odustali su i od Kembe Vokera, čije je vreme u Bostonu prožeto povredama, a na njegovo mesto stigao je kritikovani Šruder.

Oslonac i glavne udarne igle tima ostaće naravno Džejson Tejtum i Džejlen Braun, momčić koji je napravio ozbiljan iskorak u igri prošle sezone. Prateći društvene mreže stekao sam utisak da je ljudima muka od Bostona, tima koji je “večito tu, a nikad ništa ne urade”. Nekako mislim da je ta stereotip pogrešan, pogotovo gledajući na činjenicu da dva ubedljivo najbolja igrača tima imaju tek 23, odnosno 25 godina.

Atlanta Hoks

Najveće iznenađenje prošlosezonskog plej-ofa, ali samim tim i najveći teret ulazeći u narednu sezonu svakako. Dobra stvar za Trea, Bogdana i drugare je što je ekipa pratkično neizmenjena, to će biti najveći kvalitet ovog tima.

Postavlja se pitanje koliki je zaista plafon ovog tima i da li su ga slučajno zakačili prošle sezone?

Njujork Niks

Možda je čudno što se ispred Atlante nalazi ekipa koju su Hoksi propisno izmaltretirali u plej-of seriji pre samo nekoliko meseci, ali Njujork je odradio sjajan posao tokom prelaznog perioda. Dovoljno govori činjenica da su Elfirda Pejtona nadogradili Kembom Vokerom i jasno je da su Niksi već značajno bolja ekipa.

Ukoliko računamo na napredak Er Džej Beret i kontinuirani rad Džulijusa Rendla, u kombinaciji sa veteranskim prisustvom i rutinom Furnijea, uz već pomenutog Kembu (deliće minute sa Rouzom) dobijamo jedan jako kvalitetan sastav.

Portland Trejl Blejzers

Tresla se gora, rodio se miš. Tako bi moglo da se sumira ovo leto i saga na relaciji Lilard – Portland. Po poslednjim navodima Dejm je voljan da pruži priliku novom treneru, Čonsiju Bilapsu, pre nego što povuče potez nakon koga nema povratka.

Blejzersi zaista nisu učinili mnogo, mimo promene trenera, kako bi privoleli Dejma da ostane. Pa i pored toga, promena trenera budi u meni neku novu nadu. Bilaps je zaista prigrlio sve moguće pohvale od strane Kavaja Lenarda i Pola Džordža, te i kroz igračku karijeru pokazao da se radi o izuzetnom košarkaškom umu. Bilo je vreme za promene u Portlandu, a da li je Bilaps rešenje, pokazaće vreme.

Los Anđeles Klipers

Klipersi su doživeli težak udarac konstatacijom da je Lenard povredio prednje ukrštene ligamente kolena. Nije došlo do totalne rupture, ali dovoljno da je povreda daleko od mačijeg kašlja. Postoji realna mogućnost da će Kandža propustiti čitavu sezonu, što momentalo izbacuje Kliperse iz reda glavnih favorita za titulom.

Džordž je u njegovom odsustvu odigrao fenomenalan plej-of, povratio naklonost većeg dela fanova i pokazao da se radi o strašnom igraču. Biće teško u odsustvu najboljeg igrača tima izvući na leđima čitavu sezonu, ali čini se da je i Lu (takođe povratio reputaciju sjajnim plej-of nizom) postavio jedan odličan sistem u kojem svaki igrač na terenu zna šta se od njega traži. Sistem je svakako najbitnija stvar koja će nositi jednu ekipu kroz monotoniju NBA sezone.

Majami Hit

Vrhunac u mehuru, finale lige protiv Lebrona i Dejvisa, pa ponor u prvoj rundi protiv Milvokija. Nije niko očekivao da Majami dva puta za redom izbaci Bakse, ali blamaža koju su doživeli bila je još veće iznenađenje.

Pet Rajli je stoga povukao konkretne poteze ovog leta, a primarni je bio dovođenje Kajla Laurija. Kendrik Nan, a pre svega Goran Dragić imaju kvalitet, ali čini se da je Lauri trenutno ozbiljna nadogradnja za obojicu. “Debeli” igra najbolju košarku karijere poslednjih par godina, pa i ako tako ne izgleda na oko – u vrhunskoj je fizičkoj spremi.

Majami će svakako očekivati i veliki povratak Tajlera Hiroa, koji je odigrao perfektno u pripremnim utakmicama. Sa okosnicom tima Batler – Adebajo, uz pomenute momke i odlično šutera Robinsona, te čvrstinu i preciznost Pi Džeja Takera, Majami bi trebao ponovo biti jedan od najboljih timova na Istoku.

Dalas Maveriks

Nova era u Dalasu, počinje era “trenera Džejsona Kida”. Rik Karlajl je javno, pre krunisanja novog trenera izjavio da misli da za Luku Dončića ne postoji bolji trener od Džejsona Kida. Ostaje nam da vidimo da li je to istina.

Roster Dalasa ostaje manje-više isti, pa će Kid po tome imati pravu priliku da pokaže da li zaista može više od Karlajla. Prva stavka dnevnog ili godišnjeg reda jeste Kristaps Porzingis, da li Mavsi mogu izvući iz njega ono zbog čega su ga i doveli i povratiti deo igrač koji je bio u Velikoj jabuci.

Gledajući na sastav, Dalas će najverovatnije ponovo mučiti muku na defanzivnoj strani terena, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem u regularnom delu sezone kada majstorstvo prvog favorita za MVP titulu to može da nadomesti.

Denver Nagets

Majk Meloun je pre par dana prekinuo trening nakon samo pola sata i poslao igrače kući. Vidno nervozan i isfrustriran, verovatno je probao da trgne letargičnu ekipu pred početak prvenstva.

Ako to uspe, Denver će nastaviti sa partijama iz prethodnih godina, iako bez Džamala Murija na startu i dobrom delu šampionata.

Očekujemo da Porter mlađi po potpisivanju maksimalnog ugovora nastavi da ga opravdava, ali i da Eron Gordon ostane u zoni komfora, a ne zamišlja da je Majkl Džordan (više krivica stručnog štaba nego njega).

Golden Stejt Voriors

Warriors are back. Ako postoji dobra stvar što u prethodne dve sezone nisu bili konkurentni, to je što su dobili validnu poentersku opciju broj tri u liku Džordana Pula. Ovaj momčić je u pripremnom periodu iz meča u meč dokazivao da ništa nije slučajno.

Veteranska postava je mnogo bolja negoli prošle sezone i kompaktnija, dopunjuje potrebe osnove tima na mnogo bolji način. Jedan problem, iz naše tačke gledišta, biće očigledan nedostatak kvalitetnog defanzivca na bekovskim pozicijama. Otuda i čudi otpuštanje Bredlija, ali po novinaru Voriorsa Entoniju Slejteru, očekuje se da Geri Pejton mlađi dobije poziv u narednim danima.

Ratnici će biti utoliko zanimljiviji za ljude sa naših prostora zbog Nemanje Bjelice, o kome je Drejmond Grin imao samo reči hvale u intervjuu pre nekoliko dana.

Filadelfija Seventisiksers

Drama, drama, drama. Gde je Lilard stao, ti Bene produži. Nakon svega što se dešavalo tokom leta, Simons se konačno pojavio na treningu Siksersa pre par dana. Koliko će ovo i na koji način uticati na ekipu ostaje nam da saznamo, ali pored svega što se desilo tokom plej-ofa, jasno je da je Filadelfija bolja ekipa sa Simonsom u sastavu. To je regularni deo prošle godine pokazao.

Ostaju pitanja kompaktnosti i kompatibilnosti njega i Embida kada dođe vreme doigravanja, ali ova raspodela moći odnosi se na uvodnu nedelju regularne sezone, ne otvaranje plej-ofa.

Juta Džez

Toliko nade su ulili navijačima perfektnom igrom tokom regularnog dela prošle sezone, ali utoliko je razočaranje bilo veće kada ih je u plej-ofu savladala oslabljena ekipa Los Anđeles Klipersa.

Povreda i odsustvo Konlija ih je svakako izbacilo van ritma u koji nisu mogli da se vrate, ali čini se da je ekipa Kvina Snajdera bila “pročitana” kada je vreme najbitnijih utakmica došlo. Nisu mogli da manevrišu i odgovore na kompleksne defanzivne šeme protivnika, u ovom slučaju Tajrona Lua, pa ih je to i koštalo daljeg učešća.

Ipak, ta njihova podmazana mašina koja je ih je vodila do najboljeg skora regularnog dela sezone ponovo će raditi punom parom počevši od srede, a ekipe će imati značajno manje da se za njih spreme u toku sezone. Očekujemo Džezere ponovo u samom vrhu Zapada, a onda da vidimo jesu li proširili repertoar za ono najbitnije.

Finiks Sans

Samo pobedu manje od pomenutih Džezera imala je ekipa koju su predvodili Kris Pol i Devin Buker. Tokom sezone smo i pisali da ovaj tim ima više načina da naudi protivniku i bude šareniji u vreme plej-ofa. To su i pokazali.

Sansi će biti kvalitetniji za jednog ubitačnog šutera koji nije imao previše prostora da nađe ritam u Bruklinu, Lendrija Šameta. Izgubili su Torija Krega i to bi mogao biti problem, iako ne izgleda kao da previše doprinosi gledajući na statistiku, Kregova defanziva i energija su znali da menjaju tok utakmice za Sanse. Povređenog Šarića odmeniće Džaval Mekgi.

Manje-više gledamo na isti sastav, što je verovatno najveći plus tima na ulasku u novu sezonu.

Los Anđeles Lejkers

U novom ruhu Lebron, Dejvis i drugari dočekuju sezonu u kojoj će probati da ućutkaju kritičare ponovo, a koliko je to realno pokazaće nam samo vreme. Na prvi pogled Rob Pelinka je odradio dobar posao iako ostaju pitanja ‘spejsinga‘ startne petorke sa Vestbrukom i Lebronom kao glavnim stubovima.

Možda i veći problem od širine u napadu može predstavljati činjenica da Lejkersi drugu sezonu za redom nemaju pravog stopera za glavne napadače protivnika. Ponovo ću po ko zna koji put pomenuti vremešnog Denija Grina, koji je nakon silnih kritika navijača imao jednu od najboljih šuterskih sezona u karijeri kao igrač Siksersa. Lejkersima je mnogo više falio u smislu olakšanja defanzivnog posla Džejmsu, koji je na kraju verovatno zbog kombinacije tereta i godina krenuo da posrće sa povredama.

Lejkersi imaju i previše napadačkog potencijala da bi imali problema tokom regularnog dela sezone, ali ostaje pitanje kohezije tima kada bude došlo vreme plej-ofa.

Bruklin Nets

Još jedan tim koji je platio ceh nesportskim stvarima koje su se vodile van terena. Netsi su nakon poznate situacije sa Kajrijem Irvingom zabranili zvezdi tima da trenira sa ekipom, sve dok stvar ne bude razrešena.

Ipak, dovoljno govori o kvalitetu ovog tima to što smo ih postavili na drugo mesto na listi iako će im nedostajati jedan od najboljih košarkaša današnjice. Kevin Durent je pokazao nakon teške povrede da je i dalje jedan od, ako ne i najbolji košarkaš sveta. U situaciji u kojoj igra sa još jednim iz istog reda, ovaj tim se čini gotovo nezaustavljivim.

Ovaj tim Netsa će i pored izostanka Irvinga imati ozbiljnu širinu sa Grifinom, Oldridžom, Milsom i Herisom u sastavu, a i njihove novajlije poput Kema Tomasa su pokazale da su Šon Marks i uprava tima u potpunosti pogodili na draftu.

Milvoki Baks

Šampioni. Najbolji. Dok neko ne dokaže drugačije.

Sa punim respektom svih ostalih ekipa, Milvoki je najuigranija i najkvalitetnija trenutno. Sa olakšanjem osvajanja prve šampionske titule mislim da će nadmoćno utrčati u sezonu.

Kada dođe vreme plej-ofa, siguran sam da će se osetiti izostanak Pi Džej Takera. Nemaju trenutno Baksi igrača koji može da nadomesti njegov odlazak i da zasuče rukave za sav prljav posao koji je obavljao.

Do tada nam ipak ostaje šest meseci ležerne košarke, u kojoj će dominirati Baksi.