Draft predstavljanje 24

Strašni centar iz slabe konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 00:00
Strašni centar iz slabe konferencije
Strašni centar iz slabe konferencije

Deron Houlms drugi, 2002. godište, igrao za Dejton koledž.

Centar, visok 205cm, sa rasponom ruku od 216 i 236kg.

20.4 poena, 8.5 skokova, 2.6 asistencija, 59% za 2, 39% za 3, 71% slobodna.

Ovaj centar rodom iz Arizone, nastupao je 3 sezone na Dejtonu, napredovao iz godine u godinu i po završetku poslednje proglašen je za najboljeg igrača Atlantik 10 konferencije, u kojoj je nastupao.

Houlms je igrač kojeg je lako zavoleti. Igra srcem, gradi, postavlja pikove, trči kontre u punom sprintu. Tako je igrao i na Dejtonu, gde je bio ubedljivo najbolji igrač, što je za svaku pohvalu.

Deron je od završetka srednje škole do danas izrastao nekih 15cm, pa je validno reći da se još uvek privikava na svoje fizičke karakteristika. I pored toga, radi se o jednom izuzetno skočnom igraču, kome je zaštita reketa najbolja defanzivna karakteristika.

Nije smatran za pika prve runde pred početak sezone, jer je bio limitiran na poentiranje unutra, u čemu je bio jako dobar, ali je ove godine na sve nadodao veoma pouzdan šut spolja, što je podiglo njegov plafon. Pogodio je 39% trojki, na solidnom uzorku od 2.5 uzetih šuteva po utakmici.

Ima solidan osećaj za igru. Dejton ga je koristio na razne načine, pa i u srcu protivničke zone. Znao je da pronađe pravo rešenje češće negoli da napravi grešku. Nije ni neki umetnik na niskom postu, ali je redovno kažnjavao mismečeve, odlično rolao ka košu nakon pika. Za nivo na kom je igrao, zaista kompletan centar.

Houlms je nastupao u jednoj slabašnoj koledž konferenciji, pa se poteže pitanje koliko je zapravo testiran za NBA. Da li će se njegovo umeće u preuzimanju manjih igrača preneti i koliko će mu zapavo biti potrebno da isprati brzinu utakmica, pa i čitave lige, način života, treninga, redosleda utakmica. Sve validna pitanja.

Mimo nekog kratkog rola, nema nekih velikih rešenja ofanzivnih. Na postu je znao da zabrlja u situacijama kada „zagrize“ mnogo, kada ga udvoje ili pomisli da zna više nego što realno zna. Visok dribling je takođe pravio probleme, znao da se završi izgubljenim loptama često, ali sumnjamo da će, barem u početku NBA karijere, imati previše zaduženja koja iziskuju driblanje lopte.

Džejlen „Štap“ Smit, igrač Indijane je pravo poređenje ukoliko se ispostavi da zaigra malo i na četvorci, ali u realnosti bi trebao da teži igri koju trenutno poseduje Smitov saigrač, Majls Tarner. Nisam nikada bio veliki obožavatelj Tarnera, ali kako godine odmiču sve je očiglednije da se radi o velikom radniku i nekome koje uložio ozbiljan napor kako bi se prilagodio današnjem smeru u kom ide NBA.

U kratkim crtama:

  • U teoriji prototip modernog centra
  • Prilično mobilan za svoju visinu, defanzivno štiklira sve potrebno
  • Upitno da li će uspeti svoju igru da prenese na mnogo viši nivo

Houlms nije nastupao na zvaničnim treninzima lige, niti je radio treninge za timove, jer se spekuliše da je dobio garancije nekog od timova da će biti izabran u prvoj rundi. Novinari veruju da su taj tim Denver Nagetsi, koji će na draftu probati da nađu solidnog rezervnog centra. Jedan od timova zainteresovanih za centre na ovogodišnjem draftu je Milvoki, pominje se razmena Bruka Lopeza, pa bi mogli dugogodišnje rešenje da pronađu nekom od ovih mladića. Zanimljivo, iako prostor u Baksima potencijalno otvara, Houlms je odbio da odradi treninge za njih.

I pored činjenice da nije odradio treninge za ostale ekipe, Houlms je dobio pozivnicu za “zelenu” sobu, da uživo prisustvuje draftu, što znači da je veoma moguće da Nagetsi uopšte neće biti u situaciji da ga izaberu, već da će otići i pre 28. mesta sa kog biraju.

Ispod možete pogledati Deronove poteze, a na ovom linku sve igrače koje smo do sada predstavili.