Draft predstavljanje 24

Australijska haubica sa Kanzasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 00:00
Australijska haubica sa Kanzasa
Australijska haubica sa Kanzasa

Bek šuter/krilo, Australijanac, visok 206cm, sa rasponom ruku od 207cm, težak 92kg.

9 poena, 4.9 skokova, 1 asistencija, 46.6% šut iz igre, trojke 35.2%, slobodna bacanja 76.5%.

Džoni Furfi je Australijanac, koji je srednju školu završio u svojoj domovini, nakon čega se preselio u Sjedinjene Države, gde je nastupao za Kanzas, za koji je odigrao 33 utakmice, od čega 19 kao starter.

Ovaj Australijanac poseduje odličan šut, samim tim i sposobnost da širi teren i njegova prednost u odnosu na direktne čuvare je ta što je viši od njih, što mu daje mogućnost da podjednako dobro šutira iz izglednih pozicija kao i preko ruku svojih čuvara.

Takođe, poseduje visoku košarkašku inteligenciju, zbog čega je dosta timova bacilo oko na njega. Iako nije imao baš sjajne procente, njegovo najveće oružje je šut za tri poena, najviše zbog sjajne mehanike i izbačaja, što će, ukoliko bude vredno radio, sigurno biti zapaženo u najjačoj ligi na svetu. Ono čime Džoni Furfi takođe može da se pohvali je odličan osećaj za skok, pa zato i ne čudi činjenica da je na koledžu imao 5 skokova u proseku.

Ono što je takođe vredno pomena je da ovaj momak poseduje veliku energiju i želju za nadmetanjem, što može da bude od velikog značaja na obe strane terena. Takođe, jako dobro se snalazi u igri u tranziciji, gde njegova brzina, ali i atletske sposobnosti dolaze do izražaja.

Jedna od glavnih mana ovog momka je igra na defanzivnom delu parketa. Furfi poseduje košarkašku inteligenciju i korektno čita igru protivnika, ali njegov rad nogu nije na visokom nivou, što dolazi do izražaja u igri jedan na jedan, a posebno u izolaciji od strane bržih igrača.

Iako će i ovaj segment sigurno biti bolji po ulasku u ligu, treba napomenuti da je mana ovog momka njegova snaga, odnosno mišićna masa, zbog koje će sigurno imati problema po ulasku u ligu, posebno u odbrani, ali pošto je reč o jednom inteligentnom momku, verujemo da se i to da ispraviti.

Teško je naći igrača na kojeg po igri podseća mladi Australijanac. Čini se da na momente igrački, a možda i vizuelno podseća na Franca Vagnera, koji je, složićemo se, raznovrsniji od Furfija, koji ima dosta bolji šut za tri poena.

U kratkim crtama:

• Igrač sa veoma dobrim šutem
• Veoma solidan košarkaški IQ
• Odličan osećaj za skok
• Slaba defanziva kao i slab rad nogu
• Slaba mišićna masa

Kao što smo pomenuli, Australijanac ima ozbiljan potencijal da postane vrhunski šuter, što je, barem za sada, njegov najveći kvalitet, ali moraće dosta da radi na ostalim segmentima svoje igra, ukoliko želi da ima zapaženu rolu u NBA, tu najviše mislimo na raznovrsnost u napadu, a posebno na defanzivu i mišićnu masu.