Draft predstavljanje 24

Nezgodni, levoruki Belgijanac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 00:00
Nezgodni, levoruki Belgijanac
Nezgodni, levoruki Belgijanac

Edžej MIčel, Belgijanac, 2001. godište, nastupao za Santa Barbara koledž.

Plejmejker/bek šuter, visok 1.96, sa rasponom ruku od 202cm, težak 86kg.

20 poena, 4 skoka, 4 asistencije, 50.4% šut iz igre, 39.3% šut za tri, 85.8% slobodna bacanja.

Edžej Mičel je momak koji je rođen i odrastao u Belgiji, gde je igrao za mladi tim Limburga, a kasnije je, sa samo 18 godina debitovao za seniorski tim. Ima jednu sezonu u seniorskoj košarci u Belgiji, gde je za istu ekipu na 20 mečeva postizao oko 7 poena, iz 3 asistencije u proseku.

Nakon epizode u domovini, mladić se uputio preko bare, tačnije u Kaliforniju, gde je tri sezone veoma uspešno nastupao za Santa Barbara koledž, gde je pretprošle sezone bio proglašen za najboljeg igrača konferencije u kojoj ekipa nastupa.

Ovaj, možemo reći, iskusan momak, koji je izuzetno vešt i eksplozivan košarkaš, veoma je agresivan na obruču, što mu je i glavna karakteristika. Izuzetno je nezgodan, jer je levoruk, a jedna od vrlina mu je njegova agilnost za njegovu visinu, kao i sposobnost da često iznudi slobodna bacanja prilikom prodora. Takođe, poseduje sposobnost da iz driblinga, ali i finte šuta, iskreira sebi dobru poziciju za šut.

Ono što dodatno krasi ovog je i vrlo dobra uspoešnost sa linije penala, dobar osećaj za asistenciju, kao i sasvim korektna igra u odbrani, zahvaljujući pokretljivosti, visini ali i rasponu ruku. Voli da igra u tranziciji, nakon koje, po običaju napada obruč u punoj brzini.

Mičel će možda morati malo dodatno da poradi na svom šutu za tri poena, tačnije više da ga koristi, jer teško da će u NBA ligi imati loptu u svojim rukama, na šta je navikao, a biće mu teže da postiže poene na obruču kao što je to radio prethodnih par sezona. Takođe, u najjačoj ligi sveta, ukoliko dobije priliku, će imati problem sa snažnim defanzivcima, pa bi morao da poradi na dodavanje mišićne mase.

U kratkim crtama:

• Poseduje odličan prodor i veoma je agresivan na obruču

• Dobar izvođač slobodnih bacanja
• Morao bi da doda još mišića za NBA
• Moraće više da se osloni na šut za tri poena

Edžej ima sjajnu sezonu iza sebe, poseduje potencijal, ali velliko je pitanje koliko su te njegove brojke merodavne, jer kvalitet takmičenja u kojem je igrao i nije neko merilo. Naravno, postoje i oni koji veruju da može da bude krađa druge runde ovog drafta.