Draft predstavljanje 24

Majstor zakucavanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 00:00
Majstor zakucavanja
Majstor zakucavanja

Kišad Džonson, Amerikanac, nastupao је za Arizonu prethodne sezone.

Krilo, 2001. godište, visok 201cm, težak 102kg, sa rasponom ruku od 208cm.

11.5 poena, 5.9 skokova, 1.8 asistencija, 53% šut iz igre, 38.7% šut za tri poena,71% slobodna bacanja.

Momak koji je rođen u Ouklendu, a nastupao za San Dijego, te Arizonu, može da donese dosta što se tiče atraktivnosti NBA ligi, jer momak obožava demonstrativno da zakucava! Ali, da ne dužimo previše, probaćemo da vam dočaramo njegove vrline i mane.

U samom uvodu smo napisali kako Kišad Džonson obožava da se sruči na obruč protivnika i to mu je jedna od glavnih karakteristika. Izuzetno je atletski potokovan i ne libi se da snažno zakuca loptu u obruč bilo to nakon lob pasa, prodora, kontre… Ima dugačak korak, što mu dodatno olakšava posao što se samog prodora ka košu tiče.

Može se reći da je veoma dobar u pik en rol igri, sasvim dobro se snalazi i u situacijama kada je na paerimetru, a trčanje u kontru je prava poslastica za ovog momka. Njegovo zalaganje i želja na obe strane terena je nešto što bi moglo da doprinese njegovoj budućoj ekipi i saigračima.

Što se defanzive tiče, zbog svojih atletskih sposobnosti, odličan je na zaštiti obruča kada se nađe u reketu, a nije mu problem ni kada ostane u izolaciji sa nižim igračem od sebe nakon pik en rola, jer svojom dugačkim korakom nadomesti svoju podređenu situaciju.

Džonson nema neku izrazitu manu, ali ima i više od nekoliko stvari na koje bi morao da stavi akcenat.

Iako je imao solidne procente šuta za tri poena prethodne sezone, njegov šut izgleda nekako sporo za NBA nivo, a to može da mu predstavlja problem i šut će biti jedan od segmenata igre koji će morati biti bolji u odnosu na koledž košarku.

Zbog svog dugačkog koraka, eksplozivnosti i sposobnosti da atraktivno zakuca, Kišad Džonson podseća na Obija Topina, igrača Indijane Pejsersa, ali će morati veoma trnovit put da prođe, kako bi bio blizu kvaliteta sjajnog atlete.

U kratkim crtama:

• Izuzetan atleta, koji se ne libi da snažno zakuca
• Zalaganje i želja su mu jedna od vrlina
• Spor i tvrd izbačaj

Koja god ekipa da ga izabere, imaće jednog vrednog, srčanog i borbenog igrača u svojoj ekipi, koji je spreman da se podredi ekipi, ali i napreduje u svim segmentima igre.