Sve vesti sa LOI

Novaku "olakšan posao" na Igrama: Teniser iz Top 10 liste ne igra u Parizu zbog povrede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 18:36
Hubert Hurkač preskače Olimpijske igre u Parizu Tanjug / AP Photo/Mosa'ab Elshamy
Hubert Hurkač preskače Olimpijske igre u Parizu

Olimpijski turnir u tenisu, gde će naš Novak Đoković pokušati da osvoji jedini preostali trofej koji mu jedostaje u njegovoj blistavoj karijeri, nažalost, biće uskraćen za jednog od Top 10 članova, pošto je Hubart Hurkač odlučio da se povuče sa glavnog žreba zbog povrede.

Poljski teniser, koji zauzima sedmo mesto ATP liste, pokušao je da se oporavi od povrede kolena koju je doživeo tokom meča na Vimbldonu sa Arturom Fisem, ali, ispotaviće se, dve nedelje odmora ipak nije bilo dovoljno da se zaleče rane za sve izazove koje nose Olimpijske igre (26. jul - 11. avgust).

"Moj oporavak teče vrlo dobro i napredujem. Ipak, moj tim i ja smo doneli odluku da neću moći da se takmičim na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo je bila jako teška odluka za mene, zato što sam oduvek sanjao da predstavljam Poljsku na Olimpijskim igrama i osvojim medalju za svoju zemlju, ali nažalost to neću moći da uradim ove godine. Naravno, gledaću i navijaću za ceo poljski tim i nadam se velikom broju medalja. Hvala svima puno na porukama podrške", napisao je Hurkač na svom društvenom profilu.
 

 

 

Teniski turnir u Parizu počinje dan pre svečanog otvaranja, 25. jula, a završava se 4. avgusta (čak nedelju dana ranije pre oficijalnog kraja).

Na turniru će biti 64 tenisera, od kojih su 56 dobili mesto na glavnom žrebu na osnovu rang liste, dok je osmoro dobilo specijalne pozivnice Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Hubert Hurčak bio je jedan od nosilaca na turniru i sada je pitanje ko će "uskočiti" umesto njega. Od preostalih imena tu su: Aleksandar Zverev, Novak Đoković, Danil Medvedev, Stefanoc Cicipas i ostali, dok će žreb za takmičenje u Parizu biti održan u četvrtak prepodne.

Novak Đoković postavljen je za drugog nosioca.