Vesti iz košarke

Branko Lazić potpisao novi ugovor sa Zvezdom: Ostaje na Malom Kalemegdanu još godinu dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 14:14
Branko Lazić potpisao novi ugovor sa Zvezdom: Ostaje na Malom Kalemegdanu još godinu dana MN Press

Ugovor sa Košarkaškim klubom Crvena zvezda u četvrtak je produžio Ognjen Kuzmić, a isto to je danas učinio i kapiten Branko Lazić, objavio je klub sa Malog Kalemegdana na zvaničnom sajtu.

Lazić (34) je sa čelnicima vicešampiona AdmiralBet ABA lige potpisao novi jednogodišnji ugovor i nastaviće da igra za klub u kom je neprekidno od 2011. godine i naredna sezona biće mu 13. u nizu u crveno-belom dresu.

 

 

Kako je saopšteno na sajtu Crvene zvezde, Lazić je rekorder kluba u skoro svim statističkim parametrima. Godinama je jedan od najboljih defanzivaca u Evropi i najbolji u regionanom takmičenju (dva puta biran za najboljeg defanzivca regionalne lige).

Odigrao je 756 utakmica u crveno-belom dresu, osvojio je čak 22 trofeja (6 ABA liga, 8 titula prvaka Srbije, 7 kupova Srbije i Superkup ABA lige), a ukupno je ubacio 3351 poen. Igrač je sa najvećim brojem odigranih "večitih derbija" - čak 86 u svim takmičenjima.

Od starosedelaca ugovore sa crveno-belima su ovog leta produžili Luka Mitrović i Stefan Lazarević, dok su Nemanja Nedović i Dalibor Ilić pod važećim ugovorima.

Uz njih, na Mali Kalemegdan su stigli Miloš Teodosić, Adam Hanga, Marko Simonović, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis, Šabaz Nejpir i Jag dos Santos.