Vesti iz košarke

Stefan Jović dolazi na pripreme reprezentacije: Jedna briga manje na poziciji plejmejkera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 15:57
Stefan Jović dolazi na pripreme reprezentacije: Jedna briga manje na poziciji plejmejkera MN Press

Priključivanje Stefana Jovića pripremama košarkaške reprezentacije Srbije bio je pod znakom pitanja, zbog privatnih problema plejmejkera i beka Saragose, ali poslednja vest kaže da će košarkaš Saragose od ponedeljka biti na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću. 

Prema saznanjima niškog portala "Sport juga", njihov sugrađanin je rešio ili je na putu da reši porodičnu situaciju, zbog čega trofejni stručnjak na nedavnoj konferenciji za medije nije imao decidiran odgovor na pitanje o Jovićevom statusu ovog leta, odnosno (ne)učestvovanju na dolazećem Svetskom prvenstvu. 

"Stefan je jedan od najboljih plejmejkera koji se pojavio na ovim prostorima, a i šire u poslednjih 20 godina. Ako situacija u porodici bude u redu igraće, njegova familija takođe želi da on igra", rekao je Pešić tom prilikom, ne dovodeći u pitanje želju bivšeg člana Panatinaikosa, Crvene zvezde, Bajerna, Himkija... da bude deo još jedne akcije "orlova". 

Jović ima tri medalje sa seniorskim nacionalnim timom - srebro na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine, odličje istog sjaja sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine i vicešampionsko znamenje na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. godine.