Vesti iz košarke

Aleksandar Petrović ostaje selektor košarkaša Brazila do 2028. godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.10.2024 21:30
Aleksandar Petrović je sa Brazilom eliminisan u četvrtfinalu na Oi u Parizu MN Press
Aleksandar Petrović je sa Brazilom eliminisan u četvrtfinalu na Oi u Parizu

Aleksandar Petrović ostaje selektor košarkaša Brazila do 2028. godine, saopštio je danas Košarkaški savez južnoameričke države.

Kako je saopšteno, 65-godišnji Hrvat će predvoditi Brazil do kraja narednog olimpijskog ciklusa, koji se završava u leto 2028. godine kad se u Los Anđelesu održavaju naredne Olimpijske igre. 

"Posle predolimpijske titule u Letoniji, i sedmog mesta na Olimpijskim igrama, Aleksandar Petrović nastavlja kao trener muške reprezentacije Brazila. Pored hrvatskog stručnjaka, za ciklus "LA 2028" ostaje na okupu ceo njegov tim pomoćnih trenera", saopštio je KS Brazila. 

 

 

Iskusni stručnjak je kroz kvalifikacije predvodio Brazil do plasmana na Olimpijske igre u Parizu, gde je njegova reprezentacija stigla do četvrtfinala, kad je poražen od SAD - 122:87. Brazil u novembru i februaru čeka nastavak Amerikupa, a u grupnoj fazi "selesao" će igrati protiv Urugvaja, Paname i Paragvaja.

Petrović je u bogatoj trenerskoj karijeri između ostalih vodio kao selektor Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a kao trener litvanski Ritas i hrvatske klubove Zadar, Cedevitu Zagreb i Cibonu.