Vesti iz košarke

Pešić i dalje opipava puls "Orlova": Cilj je da vidimo na koga to možemo da računamo za OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 18:09
Pešićev tim očekuju još dve provere pre Olimpijskih igara u Parizu TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/bs
Pešićev tim očekuju još dve provere pre Olimpijskih igara u Parizu

Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je otpočela pripreme za Olimpijske igre u Parizu pobedom nad Francuskom rezultaotm 79:67. Odlična partija protiv domaćina turnira, a ujedno i sa trećim na listi za osvajanje čitavog takmičenja. 

Sledeću utakmicu naš tim igra protiv Australije u utorak od 18.00 časova u Abu Dabiju. "Orlovi" su danas odradili kontrolni trening u "Etihad" dvorani, a selektor reprezentacije Svetislav Pešić, najavio je meč sa prilično nezgodnim protivnikom. 

"Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu. Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom", rekao je Pešić i nastavio u dahu: 

MN Press

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić

"Obe utakmice gledamo kao deo priprema. Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijski turnir". 

Posle meča sa Australijom, Srbiju očekuje još jedna utakmica u UAE protiv najtežeg protivnika do sada, Sjedinjenih Američkih Država. Taj meč je na programu od 21.00 čas u sredu. 

Potom će se naš tim vratiti za Beograd, gde će odigrati poslednji pripremni meč sa Japanom 21. jula pre nego što otputuje za Francusku.

Podsećamo, Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u grupi sa Porto Rikom, SAD, i Južnim Sudanom.