Vesti iz košarke

Samo jedan Luka nije dovoljan: Košarkaši Slovenije ne idu na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 18:47
Janis Adetokumbo predvodi Grčku u pohodu na OI Tanjug / AP Photo/Petros Giannakouris
Janis Adetokumbo predvodi Grčku u pohodu na OI

Košarkaška reprezentacija Slovenije deklasirana je od strane Grčke u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu rezultatom 96:68 (32:14, 15:19, 19:18, 30:18). Ovaj neuspeh ujedno znači da će izabranici Aleksandra Sekulića propustiti turnir u prestonici Francuske ovog leta. 

Iako je Luka Dončić stigao izrazito rovit (govori se da je u NBA finalu sa Boston Seltiksima vukao čak pet povreda), pokušao je da omogući svom nacionalnom timu vizu za Pariz, ali evidentno je da sam ne može. Na duelu sa Grčkom je postigao je 21 poen uz sedam skokova i pet asistencija i bio ubedljivo najbolji igrač na terenu kao i do sad. Onaj koji zaslužuje počasnu pohvalu pored asa Dalas Maveriksa je Džoš Nibo. 

 

 

Integrisanje košarkaša Makabija u ekipu se pokazalo kao pun pogodak i veliki iskorak u odnosu na Majka Tobija. Na ovom meču, Nibo je ubacio 17 poena i sedam skokova, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izgleda ozbiljnije.

Što se Grka tiče, deluje da je Vasilis Spanulis selektor koji bi konačno mogao da napravi pravog konkurenta na velikim takmičenjima. Pred njima je meč sa Hrvatskom - odlučujući u borbi za Olimpijadu, ali ukoliko ovako budu igrali, ne miriše da će imati većih problema. 

Najbolji u Grčkoj je bio Tomas Volkap sa 19 poena, dok ga je pratio Vasilis Toliopulos sa 17. Takođe, veliki uticaj na defanzivnom kraju je imao Janis Adetokumbo, a takođe je u napadu pomogao sa 13 poena.