Vesti iz košarke

Problem za Srbiju pred OI: Nikola Jović povređen, ima čizmu na nozi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 15:06
Košarkaš Majami Hita, Nikola Jović, viđen je sa imobilizacionom čizmom na nozi. Tanjug/AP Photo
Košarkaš Majami Hita, Nikola Jović, viđen je sa imobilizacionom čizmom na nozi.

Veoma loše vesti stigle su za selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića. Naime, Nikola Jović, došao je u svoju domovinu, ali je uslikan sa čizmom na nozi. 

Igrač Majami Hita predstavlja važan šraf u igri "Orlova", a izgleda da se nešto dogodilo po ispadanju tima sa Floride iz plej-ofa, zbog čega je naš reprezentativac prinuđen da nosi zaštitnu opremu za imobilizaciju noge. 

Trenutno se niko iz Košarkaškog saveza Srbije, niti iz Majamija, nije oglašavao povodom stanja bivšeg igrača Mege, tako da nije sigurno da li su u pitanju mere predostrožnosti, ili zapravo ozbiljniji peh, koji bi mogao da ugrozi Nikolin nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. 

Tanjug/AP Photo/Mike Stewart

Nikola Jović u dresu Majami Hita

On je u sezoni za nama odigrao 46 utakmica uz učinak od 7,7 poena, 4,2 skoka i dve asistencije. Za tri je prilično šutirao prilično sigurno uz vrlo dobrih 40 odsto, a mora se istaći da je na Mundobasketu u Manili pružao neke od najboljih partija u karijeri, čime je sebe predstavio kao nekoga sa velikom ulogom u sistemu popularnog Karija. 

Srpska košarkaška reprezentacija pripreme za Olimpijske igre počinje 24. juna. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Zvanični prijateljski meč Srbija igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi selidba u Abu Dabi, gde će se Orlovi sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula.