Vesti iz košarke

Panatinaikos sačuvao domaći teren: Igraće se majstorica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 22:48
Košarkaši Panatinaikosa na čelu sa Erginom Atamanom osigurali su doigravanje. Guliver
Košarkaši Panatinaikosa na čelu sa Erginom Atamanom osigurali su doigravanje.

Košarkaši Panatinaikosa savladali su ljutog rivala, Olimpijakos rezultatom 88:85 (17:22, 27:29, 13:20, 24:21) na gostujućem terenu. Zeleni izjednačili u finalnoj seriji Grčkog prvenstva (2:2) i tako osigurali sebi doigravanje, koje će odlučiti o tituli. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio je Kendrik Nan sa 25 poena (10/18 iz igre, 2/4 sa slobodnih bacanja), a najviše su mu pomogli Džerijan Grant i Matijas Lesor, koji su ubacili po 15 poena. Francuski centar je bio takođe aktivan u skoku, uhvativši šest lopti. 

Što se Olimpijakosa tiče, poenterski učinak je bio izuzetno ujednačen u timu. Najbolji je bio Janulis Larencakis sa 13 poena (4/7 iz igre, 2/2 sa slobodnih bacanja), dok su Filip Petrušev, Najdžel Vilijams-Gos, Ajzea Kenan, Alek Piters i Kostas Papanikolau svi ubacili po 11 poena. 

Guliver

Košarkaš Panatinaikosa, Matijas Lesor

Iako je PAO vodio u dobrom delu utakmice, solidna treća četvrtina uvela Olija, uvela je neizvesnost u meč, da bi se utakmica u poslednjih tri minuta svela na jedan posed razlike. Ipak, Panatinaikos se pokazao bolje i smirenije, te je tako osigurao sebi još jedan meč. 

U susret ovom meču, dogodila se nemila vest - Dimitris Janokopulos, vlasnik zelenih je kažnjen da tri meseca zabrane na utakmicama grčkog šampionata zbog pretnje i gestikulacije arbitrima i drugim akterima meča. Takođe, trener Panate je kažnjen novčano zbog ispada.