Vesti iz košarke

Nadam se da smo završili sezonu s tri trofeja: Branko Lazić čeka zvaničnu potvrdu KLS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 08:55
Branko Lazić, košarkaš Crvene zvezde, veruje da je gotova finalna serija KLS s Partizanom MN Press
Branko Lazić, košarkaš Crvene zvezde, veruje da je gotova finalna serija KLS s Partizanom

Direktor Košarkaške lige Srbije, Aleksandar Grujin, posle sinoćnjeg nezavršavanja drugog meča finalne serije regularnim putem - na parketu, nadmudrivanjem ekipa Crvene zvezde i Partizana, najavio da će biti registrovan službenom pobedom crveno-belih, a njihov kapiten Branko Lazić kao i cela sportska javnost očekuju da te reči budu formalizovane današnjom odlukom KLS. 

Pravila takmičenja kažu da u slučaju da se jedna ekipa u predviđenom roku ne vrati na parket, nakon napušnjanja istog bez dozvole sudija (u ovom slučaju Partizana) trijumf ide u ruke one koja se ostala na borilištu (ovog puta Crvene zvezde).

"Iskreno, dešavale su se i ranije neke stvari, pražnjenje hale i uvek se nastavljala utakmica. Večeras je završeno kako je završeno. Najbitnije je da smo završili sezonu. Ja se nadam da je gotova, da će biti ta potvrda da smo je završili peharom i to je to", rekao je Lazić za Meridian sport. 

Ukoliko ne dođe do neočekivanog obrta, on i njegov tim će sezonu završiti s trofejima KLS, Kupa Radivoja Koraća i AdmiralBet ABA lige, ali i bez očekivanog napretka u plasmanu u Evroligi. 

"Najbitnije od svega je da smo osvojili još jedan trofej. Sutra kada stigne zvanična potvrda, završili smo sezonu sa tri osvojena pehara. Moglo je možda i malo bolje, ali zadovoljićemo se i sa ovim", zaključio je iskusni Zvezdin košarkaš posle, po svoj prilici, zadnjeg sezonsog "večitog derbija" u kom su i crveno-beli u jednom trenutku napustili teren u "Beogradskoj areni", ali su se na vreme vratili.