Vesti iz košarke

Finalnu seriju obeležio skandal: Prekid meča - Partizan nije hteo da nastavi pred praznim tribinama?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 22:17
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde neće večeras završiti drugi meč finalne serije KLS MN Press
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde neće večeras završiti drugi meč finalne serije KLS

Već neko vreme nismo imali prilike da vidimo ovoliku neprijatnost na košarkaškom "večitom derbiju". Bilo je gađanja, vređanja, povika, ali nije dosta dugo došlo do pražnjenja hale. Ipak, dočekali smo i ono čemu se niko nije nadao - drugi duel finalne serije KLS između Partizana i Crvene zvezde prekinut je početkom treće četvrtine pri rezultatu 57:45, usled pogrdnih povika i ubacivanja predmeta sa tribina. 

Ništa nije sugerisalo na ovakav ishod, a naročito ne tok meča. U početku je sve proticalo u atmosferi derbija na kakvu smo navikli. Gromoglasno navijanje obogaćeno psovkama, ali sprot se nastavlja. 

Crno-beli su utakmicu otpočeli dobro. Posle mini serije 4:0, prednost je nastavljala da raste i Partizan je već u petom minutu meča došao do prve opipljive prednosti od osam razlike, i imao je dobar protok lopte. Konačno su ofanzivne linije crno-belih proradile, ali ne zadugo. Miloš Teodosić je posle prilično slabih pet minuta uspeo da uhvati zalet, i razigra svoje saigrače koji krajem prvog dela stižu i do prvog vođstva. Nekoliko dobrih kontranapada kluba sa Malog Kalemegdana dovelo je da se duel vrati u egal. Na kraju, Zek Ledej uspeva da izgura svoji tim do kraja četvrtine i donosi minimalnu prednost pred poslednji zvuk sirene. 

MN Press

Dejan Davidovac i Alen Smailagić u duelu

Potom je naišla druga četvrtina, a ona je izgledala prilično slično kao i uvodnih deset minuta. Partizan je napravio veliku seriju 15:2, i predvođen sjajnim Ledejem, odnosno dobro oragnizvovanom odbranom u kojoj je Mateuš Ponjitka dominirao. Defanziva Crvene zvezde je bila veoma loša u ovim trenucima, a ostaje upečatljiv napad u kome je Kevin Panter šutnuo tri trojke usled tri ofanzivna skoka svojih saigrača, od kojih je tek poslednja prošla kroz mrežicu. Crveno-beli nisu imali preterano rešenja u odbrani, ali deluje da je njihovom drugom povratku u meč pretežno kumovao zastoj u napadu "parnog valjka". Zvezda je napravila svoju seriju, 14:2 i otišla na odmor sa samo pet poena zaostatka. 

Nažalost, treću četvrtinu nije obeležila košarka. Počeli su pogrdni povici navijača Partizana upućeni vodećim strukturama i igračima Crvene zvezde, što je dovelo do skupa igrača na centru. Potom su predmeti poleteli sa tribina ka klupi kluba sa Malog Kalemegdana, tako da su Janis Sferopulos i njegovi izabranici odlučili da napuste parket.Potom su se i sudije uputile ka tunelu, i bile počašćene teškim uvredama. 

Željko Obradović i Aleksa Avramović, pokušali su da smire uzavrelu atmosferu, ali pre nego što su se dokopali mikrofona, igrači u crveno-belim dresovima su već otišli. 

Dugo su se iščekivale dalje informacije. Prvo se najavio nastavak uz pražnjenje Arene, a onda je i stigla jedna nezvanična vest - da "parni valjak" neće nastaviti meč ukoliko navijači napuste halu, što se na kraju i desilo. Na kraju, nije došlo do jasnog raspleta, tako da će se sačekati zvanične odluke lige, kao i oglašavanja oba kluba.