Vesti iz košarke

Adam Hanga na raskršću između Zvezde, Huventuda i rodne Budimpešte

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 08:25
Adam Hanga i Miloš Teodosić tokom evroligaške utakmice sa Barselonom u beogradskoj Areni MN Press
Adam Hanga i Miloš Teodosić tokom evroligaške utakmice sa Barselonom u beogradskoj Areni

Posle neslavne godine u ACB ligi, gde je učešće završio na 10. mestu, španski Huventud već je počeo da sklapa mozaik tima za narednu sezonu, a među prvim imenima na listi pojačanja nalazi se igrač Crvene zvezde - Adam Hanga.

Mađarski reprezentivac i nekadašnji košarkaš Barselone i Reala, propustio je završnicu ABA lige i domaćeg prvenstva zbog povrede šake, ali je uprkos tome i činjenici da ima 35 godina, još uvek "vruće ime" na transfer pijaci.

Huventud, koji je minulu godinu završio ispod svih očekivanja, pokušava da ojača roster za narednu sezonu, pa bi dovođenjem iskusnog Hange, rešio jedan od problema na krilu. A, kako tamošnji mediji navode, nekadašnji španski velikan spreman je da mu ponudi ugovor na godinu dana, uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.
 

 

 

Što se statusa Mađara tiče, on sa Zvezdom ima ugovor i za narednu sezonu, ali je pitanje da li će ostati u Beogradu. Osim što će Zvezda igrati Evroligu, jedan od prednosti srpskog tima u ovoj priči je što mu je rodna Budimpešta blizu, što je u više navrata isticao kao veliki plus, dok je takođe nedavno govorio da mu je želja da ostane na Malom Kalemegdanu.

Ipak, Huventud je takođe atraktivna destinacija, pa se još uvek ne zna kojim će putem krenuti mađarski reprezentativac.

"Ponosan sam što sam letos potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, klubom sa dugom istorijom u kojem sam nekoliko puta nedeljno bio u prilici da igram pred 20.000 do 22.000 ljudi. Potpisao sam ugovor na 1+1 godinu, ali ništa nije sigurno. Da je samo na meni, ostao bih. Moja budućnost mnogo zavisi od toga šta će mi klub saopštiti, da li moja povreda utiče na njihovu odluku ili ne“, rekao je nedavno Hanga za mađarske medije.