Vesti iz košarke

"Metla" Real Madrida u polufinalu ACB lige: Barselona bez šansi protiv "kraljevskog kluba"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 20:31
Košarkaši Real Madrida su se plasirali u finale plej-ofa ACB lige Profimedia
Košarkaši Real Madrida su se plasirali u finale plej-ofa ACB lige

Košarkaši Real Madrida su "ometlali" Barselonu u polufinalu plej-ofa ACB lige. Aktuelni prvak Španije je slavio i u trećoj utakmici polufinalne serije 95:91 (28:20, 21:25, 23:31, 23:16) i tako stigao do plasmana u finale.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Fakundo Kampaco sa 21 poenom, 14 je dodao Džanan Musa, a Valter Tavares je ubacio 13. Sa druge strane je najbolji bio Džabari Parker sa 27 poena, dok su ga pratili Vili Ernangomez sa 17 i Tomaš Satoranski sa 12. Nikola Kalinić je bio van protokola, odlukom Rožera Grimaua.

Katalonci su nešto bolje otvorili meč i imali uvodnu prednost (7:2), ali je nakon toga usledila serija Madriđana 12:0 kojom su došli do potpunog preokreta. Pred kraj prve deonice su izabranici Matea Ćusa stigli i do prvog dvocifrenog vođstva (17:28), ali je Barselona u poslednjoj sekundi sa tri slobodna bacanja spustila na -8 nakon 10 minuta igre.

 

 

Real Madrid je sa 5:0 otvorio drugi period, dok je domaćin ovog puta bio taj koji je odgovorio serijom 11:0 i tako prišao na tri poena zaostatka. Nakon toga se uglavnom igralo koš za koš, a gosti su na pauzuz za poluvreme otišli sa četiri poena viška (45:49).

Treća deonica je donela preokret na semaforu jer je Barselona zaigrala znatno bolje. Ne toliko u odbrani, koliko u napadu jer su ubacili 31 poen u tom periodu. To je bilo dovoljno da domaćin u odlučujućih 10 minuta uđe sa +4.

Ipak, u poslednjoj četvrtini je došlo do novog preokreta. Na 140 sekundi do kraja, domaćin je imao prednost, ali nakon toga nisu poentirali do poslednjih sekundi meča, kada je već sve bilo rešeno. Real Madrid je serijom 8:0 u poslednja dva minuta stigao do trijumfa i plasmana u finale ACB lige.