Vesti iz košarke

Željko Obradović posle Mege: Raduje me činjenica da smo ispravili greške iz drugog meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 20:25
Posle prolaska u finale pobedom protiv Mege, novinarima se obratio Željko Obradović. MN Press
Posle prolaska u finale pobedom protiv Mege, novinarima se obratio Željko Obradović.

Košarkaši Partizana savladali su Megu u polufinalnom okršaju KLS rezultatom 96:68 u hali "Aleksandar Nikolić", i tako osigurali sebi finalni okršaj sa Crvenom zvezdom. Crno-beli su prilično silovito pristupili utakmici, i već posle prve četvrtine, praktično rešili pitanje pobednika.

Posle utakmice, novinarima se obratio stručnjak "parnog valjka", Željko Obradović.

"Čestitam ekipi Mege i treneru Marku Baraću na sjajnoj sezoni. Što se utakmice koja je ostala iza nas, rešena je u prvoj deonici, koju smo odigrali na izuzetno visokom nivou u oba smera. Lepo je videti dva nova i mlada igrača na parketu, a raduje me da Dimitrijević i Drezgić nisu srljali, jurili poene, nego su igrali ozbiljnu utakmicu. Zadovoljan sam zbog plasmana u finale", naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

SC Derbi/Filip Filipović

Strateg Partizana, Željko Obradović

"Raduje me činjenica da smo ispravili greške iz drugog meča, posebno u odbrani, koja je bila neuporedivo bolja. Istovremeno, siguran sam da može da bude mnogo bolja i čvršća".

"Zvezda ima veliki kvalitet, ne preti nam samo opasnost od Teodosića, Nedovića i Santoša. Panter je povređen, tek ćemo sutra znati kakva je situacija, problema sa povredom ima i Smailagić. Daćemo sve od sebe sa raspoloživim snagama koje budemo imali", naglasio je Obradović, pa zaključio:

„Naravno da sam pratio finalni turnir Evrolige. Na njemu su bila tri kluba u kojima sam radio, Panatinaikos, Real i Fenerbahče. Najbolji je bio Panatinaikos“.

Prvi susret večitih na programu je u ponedeljak 3. juna, a domaćin će biti Crvena zvezda. Drugi meč na programu je u sredu, 5. juna, pred crno-belom publikom, dok je ventualna majstorica na programu dva dana kasnije.