Nikola Jokić

Šekil O' Nil, pa Nikola Jokić: Centar Denvera uradio ono što je legendarni Amerikanac davne 2002. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 15:00
Šekil O' Nil, pa Nikola Jokić: Centar Denvera uradio ono što je legendarni Amerikanac davne 2002. godine Tanjug/AP Photo

Nikola Jokić ne haje za svoje probijanje opštih košarkaških granica, ali kao od šale obara ili izjednačava rekorde u NBA ligi, a pedantni hroničari najjače košarkaške lige na svetu sve beleže i to dele sa javnošću, kao u slučaju reprize dela Šekila O' Nila. 

Kao danas, kada je ovaj fascinatni gorostas vukao svoj Denver do prvog šampionskog prstenja u istoriji kluba iz Kolarada, usput dobivši priznanje za najkorisnijeg aktera kompletnog plej-ofa. 

 

 

Naime, centar reprezentacije Srbije postao je prvi igrač na toj poziciji još od 2002. godine koji je postao MVP završnice borbe za titulu. Tada je to pošlo za rukom legendarnom Amerikancu Šekilu O' Nilu, a sada je dostignuće vlasnika četiri NBA titule ponovio 28-godišnjak iz Sombora.

Njegov prethodnik tri puta je odnosio pomenutu krunu, ali zato ima jedno manje MVP zvanje od Jokića za učinak u regularnom delu sezone, jer je Nikola to bio 2021. i 2022. godine.