Evroliga

Ljulj odveo Real do 11. titule šampiona Evrope! Olimpijakos izgubio u trileru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 20:37
Ljulj odveo Real do 11. titule šampiona Evrope! Guliver
Ljulj odveo Real do 11. titule šampiona Evrope!

Real Madrid je novi šampion Evrope! Košarkaši španskog velikana osvojili su titulu Starog Kontinenta, svoju 11. u istoriji, posle pobede nad Olimpijakosom u finalu u Kaunasu, gde je Serhio Ljulj izrastao u pravog junaka! Iskusni plejmejker na tri sekunde do kraja pogodio je šut sa poludistance i rešio pitanje pobednika - 79:78.

Držao je Olimpijakos utakmicu u svojim rukama. Na dva minuta do kraja imali su šest poena prednosti (78:72), da bi u poslednjih 120 sekundi usledila serija Reala na krilima Rodrigeza, koji je trojkom na 44 sekunde do kraja doveo Madriđane na poen zaostatka (78:77). 

Grčki tim je potom vezao nekoliko napada bez poenterskog učinka, da bi u finišu ispustio pobedu. Serhio Ljulj povukao je poslednji napad Reala i sa puno osećaja pogodio šut sa poludistance, dok je Olimpijakos u narednom posedu "ostao kratkih rukava" nakon promašaja Slukasa.

 

 

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Rodrigez sa 15 poena, Tavares je uz 13 poena dodao 10 skokova, Hezonja je pomogao sa 12, dok su listu strelaca Olimpijakosa predvodili Vezenkov sa 29 i Kanan sa 21 poenom.

Real je po 11. put u istoriji postao evropski šampion, a prvi put posle 2018. godine. Treće mesto na završnom turniru Evrolige u Kaunasu osvojila je ekipa Monaka, koja je savladala Barselonu 78:66.