Evroliga

Veseli pred Zvezdu: Znamo kakva atmosfera nas čeka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 19:22
Jan Veseli je na ovim prostorima upamćen kao košarakaš Partizana Tanjug/AP Photo
Jan Veseli je na ovim prostorima upamćen kao košarakaš Partizana

Posle idealnog starta u Evroligi i tri pobede na isto toliko utakmica, košarkašima Crvene zvezde u goste dolazi Barselona  (petak, 20.00 časova, Arena).

Pred ovu utakmicu, za španske medije je govorio Jan Veseli - dugogodišnji košarkaš "Blaugrane" i jedan od najčuvenijih evropskih centara. 

"Svesni smo sa čime ćemo se suočiti. Oni su u dobroj formi, neporaženi posle tri utakmice i bićemo gosti na njihovom terenu. Znamo kakva atmosfera nas čeka i moraćemo da budemo fokusirani svih 40 minuta. Publika ne sme da nam poremeti koncentraciju, moramo da se držimo plana", rekao je Veseli za Mundo Deporitvo pred sutrašnji dvoboj.

Veseli se ovog leta našao pred velikim izazovom u karijeri. Naime, bio je prinuđen na operaciju slepog creva, zbog koje je propustio veći deo priprema, ali posle deset poena protiv Monaka u trećem kolu, jasno je da se Čeh polako zaleće i ide ka svojoj prepoznatljivoj formi. 

 

 

"Pripreme su bile spore zbog zdravstvenih problema, ali pronašao sam ritam i formu. Osećam se dobro na terenu i van njega i pokušaću da pomognem novajlijama da razumeju trenerove metode i doprinesu timu."

Podsećanja radi, Crvena zvezda je u prvom kolu savladala Pariz u gostima, da bi potom pod "noge" klubu sa Malog Kalemegdana pala i Baskonija. Najveći skalp se dogodio u trećoj rundi, gde su crveno-beli pobedili oslabljeni Fenerbahče u Istanbulu (odsustvovali Skoti Vilbekin, Tarik Biberović i Marko Gudurić). Ipak, jasno je da će utakmica sa Barsom biti najveći izazov do sada. 

 

Standings provided by Sofascore