Evroliga

Partizan spreman za drugi trijumf u Evroligi! Obradović jasan: Očekujem zahtevnu utakmicu, svi su spremni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 09:20
Željko Obradović, trener Partizana MN Press
Željko Obradović, trener Partizana

Košarkaši Partizana u četvrtom kolu Evrolige večeras gostuju ekipi Makabija iz Tel Aviva u hali "Aleksandar Nikolić".Utakmica se igra od 20.05 uz već poznata ograničenja za gledaoce iz bezbednosnih razloga.

 

 

U utorak su crno-beli savladali ekipu Bajerna u Beogradskoj areni, dok je Makabi bio bolji od Anadolu Efesa u hali "Aleksandar Nikolić".

Posle prve pobede u Evroligi, Željko Obradović, trener Partizana očekuje da njegov tim potvrdi trijumf u duelu sa ekipom iz Izraela.

 

 

"Jedini trening pred utakmicu odradili smo u hali "Aleksandar Nikolić". Dobra stvar je što nismo putovali i što su svi igrači zdravi. Odgledali smo meč koji je Makabi igrao protiv Efesa, izvanredna utakmica sa velikim brojem poena. Plejmejkeri su držali visok ritam utakmice što je karakteristično za ekipu Makabija, moraćemo da vodimo računa o tome. Ne smemo da im dozvolimo lake i sekundarne kontranapade. Uzimaju dosta šuteva za tri poena nakon kojih idu na skok, a imaju i dobro razrađene setove akcija nakon tajmauta. Očekujem izuzetno zahtevnu utakmicu", rekao je trener Partizana, Željko Obradović.

Makabi će protiv Partizana imati i podršku navijača, a poznato je da Izraelci zbog situacije u zemlji igraju u Beogrdu pred praznim tribinama. 

Tužno je reći, ali na neki način smo se navikli na to da nemamo podršku na kakvu smo navikli bili prethodnih godina. Drugačije je. U suštini, svi mi igramo košarku zbog navijača. Ja posebno volim bučnu atmosferu kao što je u Areni, volimo da igram pred našom publikom, ali nažalost takva je situacija. Biće drugačije za oba tima“, rekaao je Oded Kataš, trener Makabija.

EVROLIGA, 4. kolo 

ČETVRTAK

Alba - Fenerbahče 19.30

Makabi - Partizan 20.05 

Olimpija Milano - Žalgiris 20.30

Real Madrid  - Panatinaikos 20.45

Bajern -  Pariz 20.45

Petak

Monako - Virtus 19.00

Efes - Olimpijakos 19.30

Crvena zvezda - Barselona 20.00

Asvel - Baskonija 20.30

 

Пласман обезедио Sofascore