Evroliga

Bivši kapiten Partizana nagovestio kraj reprezentativne karijere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 16:28
Košarkaš Bajerna MN Press
Košarkaš Bajerna

Vladimir Lučić, izgleda, završio sa reprezentacijom... Iskusni košarkaš minhenskog Bajerna, koji u junu napunio 35 godina, nagovestio je kraj igranja za nacionalni tim, a svoju odluku obrazložio je tokom razgovora sa "Jurohupsom".

Budući da se nalazi na zalasku karijere i nema ambicije da se bori sa mlađim nadama za mesto u rosteru Srbije, bivši kapiten Partizana izjavio je da ne planira da se još dugo bavi košarkom i da će verovatno završiti karijeru u Minhenu gde je godinama nezamenljiv šraf Bavaraca.

"Razmišljam o svemu naravno, ovo je moja 17. godina kako se profesionalno bavim košarkom. Videćemo. Kraj se bliži. Imao sam neke sjajne momente u Minhenu, bio sam na istim talasnim dužinama sa klubom. Ovde sam stvorio porodicu, nije bilo nikakvih razloga da promenim sredinu. Sve mi je ovde, na terenu i van njega", rekao je Lučić za "Jurohups".

Na pitanje o reprezentaciji da bude nešto određeniji, rekao je.

"Mislim da sam gotov i sa idejom toga".

 

MN Press

 

 

Deluje da će završiti karijeru u Minhenu.

"Bilo je ponuda u prošlosti, ali sam uvek gledao širu sliku - moju porodicu i decu. Nisam hteo da se selimo. U ovom momentu definitivno ne razmišljam o tome. Ovo mi je poslednja godina ugovora. Veteran sam i najstariji sam u timu. Leto je predaleko, moram da budem zdrav, teško je sada pričati o produžetku saradnje", zaključio je nekadašnji kapiten Partizana.

Vladimir Lučić bio je veliki deo Partizanovih uspeha početkom prošle decenije, kada je sa crno-belima osvojio brojne trofeje, uključujući pet nacionalnih titula i četiri ABA lige. Sa Valensijom, gde je igrao posle mandata u Humskoj, uzeo je Eurokup 2014. godine, dok je sa Bavarcima osvojio dve titule i tri Kupa Nemačke.

Sa nacionalnim timom ima evropsko srebro iz 2017. godine, dok je dres Srbije poslednji put nosio tokom Eurobasketa 2022. godine, kada je titulu osvojila Španija.