Evroliga

Crvena zvezda potvrdila: Teodosić je produžio ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 15:09
Miloš Teodosić odigraće još jednu sezonu u Crvenoj zvezdi MN Press
Miloš Teodosić odigraće još jednu sezonu u Crvenoj zvezdi

Crvena zvezda je jedan od aktivnijih timova Evrolige što se tiče spekulacija i sređivanja rostera ovog leta. Već su otišli suvišni igrači poput Fredija Gilespija, Majka Tobija i Džavontea Smarta, a u vezu sa timom koji sa klupe predvodi Janis Sferopulos se dovodi nekolicina imena, od kojih je najzvučnije Kodi Miler-Mekintajer. 

Uroš Plavšić je već ozvaničen kao novo pojačanje, a sada je iz kluba stigla potvrda da je i Miloš Teodosić produžio ugovor sa timom sa Malog Kalemegdana na još jednu sezonu. S obzirom da je ove sezone bio jedan od košarkaša koji su izneli ponajveći pritisak na svojim ramenima, sa svojih 37 godina, pokazao je da i pod velikim opterećenjem i dalje može da pruži onu magiju na kojom je zavodio sve znalce sporta pod obručima. 

Crvena zvezda je na zvaničnom sajtu potvrdila vest.

"Osvajač triple krune sa Crvenom zvezdom i jedan od najboljih košarkaša koje je ova zemlja imala, Miloš Teodosić produžio je ugovor sa voljenim klubom, i nosiće crveno beli dres i u sezoni 2024-2025! Ostanak lidera ove ekipe na terenu i u svlačionici predstavlja ogromno pojačanje za KK Crvena zvezda za koji je Miloš prethodnu sezonu odigrao sa velikim uspehom, ali i motivacijom i željom da pomogne klubu i timu u svakom smislu", stoji u saopštenju i dodaje se:

 

 

"Suve brojke koje je ostvario nastupajući u četiri takmičenja, ne mogu da dočaraju uticaj koji je Zvezdina 'četvorka' imala u prethodnoj sezoni na terenu i u svlačionici. Završnice svih takmičenja u kojima je pomogao da naš klub osvaja trofeje, počev od Kupa Radivoj Korać u Nišu koji je odigrao na jednoj nozi, završnice ABA lige ili pojedinih utakmica Evrolige (MVP 16.kola Evrolige sa Makabijem) pokazale su zašto je za KK Crvena zvezda od izuzetne važnosti da ima Miloša Teodosića, lidera, Zvezdaša i igrača takvog kvaliteta i u narednoj sezoni".

Teodosić je odigrao 27 utakmica u Evroligi za Zvezdu, uz prosek od 9,4 poena, 5,9 asistencija i dva skoka. U ABA ligi je na 24 meča skupio 7,7 poena i pet završnih dodavanja.

U svojoj karijeri, Miloš je igrao za evropske velikane poput CSKA i Olimpijakosa, da bi se takođe oprobao u Los Anđeles Klipersima u NBA ligi. Potom se vratio u NBA ligu i zaigrao za Virtus iz Bolonje. Uspevši da vrati posrnulog italijanskog velikana u Evroligu, Teodosić je rešio da ispuni obećanje i uzme titulu šampiona sa klubom za koji navija, Crvenom zvezdom.