Evroliga

Popunjavanje rupe, ili ojačavanje rostera: Baskonija dovela Kamara Boldvina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 17:07
Kamar Boldvin postao je novi košarkaš Baskonije. Guliver
Kamar Boldvin postao je novi košarkaš Baskonije.

Posle razočaravajuće sezone u ACB ligi, gde je ostala bez plej-ofa, te ispadanja od Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige, Baskonija je počela da radio na potpunom remontu ekipe. Iako su podbacili, košarškaši iz Vitorije su na ceni ovog leta, tako da će španski klub morati znatno da se pojača kako bi ostao konkurentan naredne takmičarske godine. 

Još uvek se ne zna ko će sa klupe voditi ekipu, s obzirom da od rastanka sa Duškom Ivanovićem nije bilo previše spekulacija o stručnjacima, ali to ne smeta Baskoniji da počne raditi na pojačanjima. Sada je ekipu pojačao Evrokup igrač, Kamar Boldvin, koji je potpisao ugovor na dve sezone.

 

 

U pitanju je košarkaš koji je nastupao za Trentno, a sve sugeriše da možda predstavlja prirodnu zamenu za Kodija Milera Mekintajera, za koga se od ranije piča da je na korak od Crvene zvezde. Iako ne mora ništa da znači, sve su veće šanse da nekadašnjeg igrača Partizana nećemo gledati u Vitoriji seldeće sezone. 

Što se Kamara tiče, on stiže posle izvanredne sezone u Italiji gde je u proseku beležio 13,9 poena uz 4,3 asistencije. Bio je još bolji u Evrokupu gde je ubacivao 15,2 poena po meču u proseku. Nekada je igrao i u Turskoj, Nemačkoj... Svjevremeno i za razvojni tim Boston Seltiksa.