Evroliga

Rastaju se Barselona i Rožer Grimau: Katalonci se okreću Ćaviju Paskvalu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 14:20
Ćavi Paskval bi mogao da postane novi trener Barselone Guliver/Karolis Kavolelis
Ćavi Paskval bi mogao da postane novi trener Barselone

Barselona iza sebe ima izuzetno lošu sezonu i to je glavni razlog zašto razmišljaju o rastanku sa Rožerom Grimauom ovog leta. Šta više, Katalonci već imaju u planu i ime koje moglo da zameni Španca. 

Kako prenose mediji na Iberijskom poluostrvu, uprava kluba je već uspostavila kontakta sa Ćavijem Paskvalom oko povratka u Blaugranu.

Paskval je sedeo na klupi Barselone od 2008. do 2016. godine. Osvojio je titulu Evrolige 2010. godine, kada je ujedno poneo nagradu za najboljeg trener au Evropi. Pomenuta titula je bila i poslednja za Katalonce u elitnom evropskom takmičenju.

Nakon odlaska iz Španije, iskusni stručnjak je vodio Panatinaikos gde je osvojio dve titule u grčkom prvenstvu, ali nije uspeo da napravi uspeh u Evropi. Od 2020. godine je vodi ruski Zenit sa kojim je osvojio jednu VTB ligu i dve titule ruskog Superkupa.

Barselona je u ovoj sezoni u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige poražena od Olimpijakosa (3:2), dok je u polufinalu ACB lige ispala od Real Madrida (3:0). Katalonci su takođe i u finalu Kupa Kralja poraženi od Madriđana, što znači da će ovu sezonu završiti bez trofeja.