Evroliga

Nenad Dimitrijević blizu prelaska u Olimpiju iz Milana

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

01.06.2024 21:51
Makednoski košarkaš, Nenad Dimitrijević Profimedia
Makednoski košarkaš, Nenad Dimitrijević

Makednoski košarkaš, Nenad Dimitrijević, postaće novi igrač Olimpije iz Milana, prenose italjinaski mediji.

Navodi se da samo potpis deli igrača od italijanskog tima, ali će on morati da sačeka zvaničan kraj sezone. Armaniju predstoji finale italijanske lige, dok je Dimitrijević trenutno u finalu VTB lige sa Uniksom, i trenutno tim iz Kazanja gubi 3:0 od CSKA.

Dimitrijević igra drugu sezonu u Uniksu, a ove godine prosečno je postizao 19 poena uz 6,6 asistencija, što je bilo dovoljno za MVP nagradu. U svojoj prvoj sezoni uspeo je kao pozajmljeni igrač Valensije da osvoji VTB ligu, a poneo je i priznanje za najkorisnijeg igrača finala.

Pre Uniksa i Valensije, igrao je za Huventud gde je i započeo seniorsku karijeru, a prethodnog leta dovodio se u vezu sa Partizanom, te se može reći da je Armani nakon Nikole Mirotića ponovo "ukrao" košarkaša crno-belima.

Takođe, jasno je da posle dve sezone neigranja plej-ofa Evrolige Milano mora nešto da promeni, a od ranije je poznato da bi ekipu na leto mogao da pojača Džoš Nibo iz Makavija, ali i Usman Diop iz Sasarija, koji iza sebe ima odličnu sezonu u italijanskom šampionatu.