Evroliga

Real može da bude najveći klub u istoriji Evrolige: Mario Hezonja najavljuje još mnogo trofeja Madriđana u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 13:45
Mario Hezonja (28), proglašen za najboljeg igrača (MVP) Evrolige za decembar MN Press
Mario Hezonja (28), proglašen za najboljeg igrača (MVP) Evrolige za decembar

Hrvatski košarkaški reprezentativac, Mario Hezonja (28), proglašen za najboljeg igrača (MVP) Evrolige za decembar, rekao je su svi njegovi planovi vezani isključivo za madriski klub.

I ne samo da vidi sebe kao dugogodišnjeg člana "kraljevskog kluba", već smatra da bi Madriđani mogli da postanu najbolji tim u istoriji Evrolige.

"Ovde uvek želiš da osvojiš sve. Glad za pobedama je uvek prisutna, takav je mentalitet ovde. Uspemo li da zadržamo glavne igrače, mislim da možemo govoriti o najboljoj ekipi u istoriji Evrolige", izjavio je Mario Hezonja za sajt elitnog evropskog takmičenja i dodao:

"Imali smo savršeni mesec, pa je osećaj sjajan i individualno i timski. Pobedili smo u svim utakmicama, a sada je bitno da tu ne stanemo, nego da nastavimo pobednički niz u ovoj godini".

 

 

Međutim, taj je niz prekinut u sredu uveče na gostovanju najvećem rivalu, Barselone, gde je Real Madrid poražen sa 78:83, uz 16 koševa Hezonje.

Ipak, Madriđani su i dalje ubedljivo najbolji tim Evrolige sa 16 pobeda i dva poraza, tako da jedan neuspeh ne može da poremeti i pokvari sve ono dobro što je urađeno u prethodnom periodu.

"S poštovanjem ulazimo u utakmicu sa svakim protivnikom, pa ćemo videti gde ćemo biti kada počne doigravanje, a zatim i F4, ali vam već sada mogu reći da je naš cilj da odbranimo šampionsku ttulu u Berlinu", rekao je Hezonja.

Prvotimac Reala Madrida je ove sezone već upisao 34 nastupa za 2kraljevski klub" i na tim mečevima je postigao 412 koševa za madirdsku ekipu. U septembru je madridska ekipa osvojila Superkup Španije, a vodeća je i u tamošnjem šampionatu, gde je na 16 mečeva ostvarila 15 pobeda.