ABA liga

Tomašević i Đurović saglasni: Možda bi derbiji i trebali da se igraju bez prisustva publike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2023 18:36
Tomašević i Đurović saglasni: Možda bi derbiji i trebali da se igraju bez prisustva publike MN Press

Četvrta utakmica finalne serije između Crvene zvezde i Partizana na programu je u 19 časova (Arena 1 Premium) u dvorani "Aleksadar Nikolić", a utiske pred početak utakmice u studiju TV Arene sport sumirali su nekadašnji košarkaši Dejan Tomašević i Vlade Đurović.

Partizan vodi sa 2:1 u seriji i jedna pobeda mu nedostaje za titulu regionalnog šampiona. Prvu "meč loptu" imali su na prošlom meču kada je Zvezda bila domaćin, ali nisu uspeli da slave na vrelom gostujućem terenu, zbog nešto slabije igre u drugom poluvremenu.

Inače, treći meč serije ovih ekipa u dvorani "Aleksandar Nikolić" obeležili su razni incidenti, gde su se u glavnoj ulozi našli navijači Crvene zvezde, koji su na startu utakmice napali košarkaše Partizana, gađajući ih raznim predmetima sa tribina, a nekolicina njih je čak uspela da dođe do parketa, gde se umalo nisu i fizički obračunali sa Džejmsom Nanelijem, bekom gostujućeg tima. Upravo je o tome bila tema početka studija, a evo šta su o tome imali da kažu naši gosti.

Vlade Đurović ostao je pri svom ubeđenju da se derbi treba igrati pred praznim tribinama.

"Partizan i Zvezda trebaju da igraju bez publike, ovo više nije sport. U Minhenu sam gledao utakmicu i čuo sam kakva je bila galama. Smatram da bi trebalo da se igraju derbiji u budućnosti bez pristustva navijača. Plašim se novih prekida na ovoj utakmici, a ukoliko se bude igrao peti meč, verujem da će to biti susret visokog rizika. Neće biti lako igračima Partizana večeras", rekao je nekadašnji trener i košarkaš.

Sličnog mišljenja bio je i proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević, koji je i sam tokom karijere trpeo razne uvrede sa tribina.

"Nažalost, možda je upravo i samnom sve počelo. Često se moja porodica nalazila na meti navijača.  Izuzetno mi je žao što pričamo o ovome u najavi utakmice. Ali, možda je i taj predlog Đurovića, ma koliko bio surov i pametan u ovom trenutku. Treba da se uvede nulta tolerancija na svu vrstu agresije. Ono što možemo da uradimo u ovom trenutku je da apelujemo na sve učesnike. Svako treba da vodi računa o svom ponašanju. To što si kupio kartu, ne daje ti za pravo da praviš incidente na terenu. Istina, većina navijača se ponašala primereno, ali nažalost, nisu svi isti", zaključio je Dejan Tomašević.