ABA liga

Baraž AdmiralBet ABA lige na Areni: Borac i Helios počinju seriju za elitni status

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 09:52
Baraž AdmiralBet ABA lige na Areni: Borac i Helios počinju seriju za elitni status AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic

Košarkaši Borac Mozzarta dočekuju od 18.00 časova (TV Arena Sport 10) Helios u prvom meču baraža za ostanak u AdmiralBet ABA ligi.

Uspeli su Čačani pobedom u Podgorici da izbegnu ispadanje iz regionalnog takmičenja i pokušaće drugi put uzastopno da obezbede igranje u eliti, ali znaju da je Helios odličan tim koji je samo spletnom okolnosti izgubio finalni turnir ABA2 lige od Krke.

Trener čačanske ekipe, Dejan Mijatović, smatra da njegov tim mora da ponovi sjajna izdanja iz mečeva protiv Crvene zvezde i Budućnosti.

"Moramo da arhiviramo Budućnost, jer nam sledi baraž, tako da glavni posao tek kreće. Pristup koji smo imali u Podgorici moramo da preslikamo na duel u Čačku, jer samo tako možemo do novog podviga", kaže Mijatović.

O Heliosu je govorio u superlativu.

"To je ekipa koja je, uz Krku, dominirala ABA 2 ligom. Helios je zasluženo igrao finale, u kom je jedna lopta sve odlučila. Ne bi bilo nezasluženo da je Helios slavio, bio je zaista sjajan. Reč je o odličnom timu, atletski je vrlo snažan, a ima odličnu spoljnu liniju. Igra brzo i odlučno u tranziciji".

Ključ uspeha je u odbrani.

"Prvenstveno nas očekuje rad u odbrani. A, što se tiče napada, moramo biti veoma disciplinovani. Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios. Prva utakmica igra se u Čačku, što za nas ima veliki značaj. Tako da smo veoma usmereni na meč, a tokom svih 40 minuta koncentracija mora biti na visokom nivou", istakao je Mijatović.

AdmiralBet ABA liga, baraž

Utorak

Borac Mozzart - Helios 18.00 (TV Arena sport 10)

Petak

Helios - Borac Mozzart 20.00

Eventualna majstorica, 2. maj

Borac Mozzart - Helios 18.00