ABA liga

Španska "Marka" hvali slavnog trenera: Željko Obradović je večan

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.04.2023 12:27
Španska "Marka" hvali slavnog trenera: Željko Obradović je večan MN Press

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, je "večan i nedoljiva figura", piše španski sportski dnevnik "Marka" posle ovacija koje je šef struke crno-belih dobio pre početka utakmice u Zadru. 

"Željko Obradović je večan: Ogromne ovacije u Zadru", naslov je teksta čuvenog španskog lista. 

Iako su odavno splasnule tenzije, često strancima bude neobično kad dođe do ovakvih momenata na Jadranu. Neke ličnosti su u svakom slučaju daleko iznad svih podela, to pokazuje i slučaj Željka Obradovića. Neočekivano, legendarni trener beogradskog Partizana dobio je ovacije sa tribina u Hrvatskoj. Jadranska liga ima nešto od one balkanske identitetske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka, prenosi "Marka". 

Kako se navodi, taj identitet je dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu i koji su, između ostalog, doveli do odvajanja jugoslovenskih republika. 

"Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda, pa i na sportskom nivou. Ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale", ocenjuje se u tekstu španskog lista. 

Beogradski Partizan, aktuelni tim legendarnog srpskog trenera, gostovao je u hrvatskom Zadru. Bilo je dovoljno da se pojavi u tunelu svlačionice da počnu neverovatne ovacije publike. Tribine su se tek popunjavale, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović se zahvalio, uz naklon publici", piše "Marka".