ABA liga

Makabi posle Avramovića, "bacio oko" i na Kabokla: Sudbina Brazilca u Beogradu sve neizvesnija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 12:45
Bruno Kaboklo mogao bi da pređe u Makabi iz Tel Aviva ovog leta MN Press
Bruno Kaboklo mogao bi da pređe u Makabi iz Tel Aviva ovog leta

Kako javlja izraelski portal "Sportal 5" Makabi iz Tel Aviva zainteresovan je za usluge košarkaša Partizana Bruna Kabokla. Velikan iz Izraela prethodne nedelje pokazao je interesovanje i prema Aleksi Avramoviću, koji je navodno na izlaznim vratima Humske, a sada bi njegovim putem mogao da krene i centar iz Brazila.

Posle odlaska Džoša Niba u Olimpiju iz Milana, centarsko mesto u Tel Avivu ostalo je upražnjeno, a njega bi mogao da popuni Bruno Kaboklo, čija je sudbina, posle dešavanja u završnici sezone, neizvesna u Beogradu. 

Brazilac je napustio Humsku bez pitanja iz privatnih razloga, da bi nakon reakcije iz sedišta kluba i najavljenih sankcija, njegov agent rekao da se Kaboklo više neće vraćati u Partizan. A, tu situaciju pokušaće da iskoristi "Ponos Izraela", koji bi njegovim angažovanjem, koliko-toliko rešio pitanje na centarskoj poziciji.

Sada ostaje da se vidi epilog, budući da Kaboklo ima važeći ugovor sa Partizanom, ali je sva verovatnoća da će Brazilac napustiti Humsku ovog leta. Dal` za ugovor u Izraelu, ili negde drugde, najveće je pitanje...

Bruno Kaboklo tokom karijere promenio je brojne timove. Neko vreme igrao je i u NBA ligi, gde su ga Toronto Reptorsi 2014. godine izabrali kao 20. pika, da bi pre dolaska u Partizan nastupao u nemačkom Ulmu.

Došli:

Vanja Marinković (Baskonija)
Frenk Nilikina (Šarlot)
Gabrijel Ife Lundberg (Virtus)

Otišli:

Kevin Panter (Barselona)
Zek Ledej (Milano)
Alen Smailagić (Žalgiris)
Danilo Anđušić (Dubai)
Pi-Džej Doužer
Frenk Kaminski
Mateuš Ponjitka