ABA liga

Suspenzija i novčana kazna za Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 13:05
Stefan Lazarević i Džejms Naneli su suspendovani na po tri utakmice ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic
Stefan Lazarević i Džejms Naneli su suspendovani na po tri utakmice

Džejms Naneli i Stefan Lazarević su se našli u sukobu pred treću utakmicu finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, a sada su i poznate kazne koje će dva igrača dobiti.

Dva košarkaša Crvene zvezde i Partizana će morati da uplate po 20.000 evra na račun regionalnog takmičenja, dok su takođe dobili i po tri utakmice suspenzije.

Obojica će pomenutu kaznu odslužiti naredne sezone ako budu deo ABA lige. 

Podsetimo se, Naneli nije igrao na trećoj utakmici odlukom Željka Obradovića. Sa druge strane Lazarević nije bio deo tima crveno-belih zbog nastale povrede u sukobu sa američkim košarkašem.

Naneli takođe nije deo tima crno-belih za plej-of Superlige Srbije. Željko Obradović je morao da izabere četiri igrača koji nemaju srpski pasoš, a iz rostera su "otpali" Frenk Kaminski, Pi Džej Doužer i Džejms Naneli.

Sa druge strane, Lazarević je igrao za šampiona ABA lige na oba polufinalna duela sa FMP-om, a u prvoj utakmici je upisao 11 poena.

Crvena zvezda i Partizan će odmeriti snage u finalu nacionalnog prvenstva, a prva utakmica u kojoj su domaćini izabranici Janisa Sferopulosa, na programu je večeras od 20 časova uz direktan prenost na TV Arena 1 Premium.