ABA liga

Da ne dozvolimo Borcu lake poene: Željko Obradović zna šta i kako bi trebalo protiv Čačana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.11.2023 15:37
Da ne dozvolimo Borcu lake poene: Željko Obradović zna šta i kako bi trebalo protiv Čačana MN Press
Željko Obradović daje instrukcije košarkašima Partizana

Trener Partizana, Željko Obradović, izjavio je danas da "crno-beli" ne smeju da dozvole košarkašima Borca da postižu lake poene na meču devetog kola regionalne AdmiralBet ABA lige.

Košarkaši Partizana dočekaće sutra od 20 časova ekipu Borca, nekoliko dana posle poraza od Efesa u Wvroligi. 

"Igramo protiv tima koji igra izuzetno brzu košarku. Promenili su ekipu i način igre u odnosu na prošlu godinu. Tim koji igra u tranziciji, imaju veoma, veoma pokretne i brze igrače i to je prva stvar o kojoj treba da vodimo računa. Da ne dozvolimo da postižu lake poene u tranziciji. Odgledali smo mnogo utakmica, i ponavljam jos jednom, to je najveći problem koji sam postavio pred utakmicu, naša reakcija na njihovu brzinu, i na taj način kako igraju", izjavio je Obradović, prenosi zvanični sajt kluba.

 

 

Košarkaš Partizana, Mateuš Ponjitka, izjavio je da je Borac definitivno agresivan tim.

"Doći će i igrati fizički na visokom nivou, sa puno kontakta. Nažalost, dozvolili smo da svako pomisli da može da dođe i da nas pobedi u našoj dvorani. To moramo da prekinemo, moramo da budemo čvršći, da igramo bolje, jače, i da odbranimo naš teren. Moramo konačno da kliknemo i počnemo da pobeđujemo. Tako da će sutra biti veoma teška utakmica za nas, moramo da ostanemo jaki, igramo timski, i da pomognemo jedni drugima pri svakom posedu", naglasio je Ponjitka.