ABA liga

Naneli trojkom za pobedu spasio Partizan, crno-beli preživeli sjajnu partiju Splita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 20:07
Naneli trojkom za pobedu spasio Partizan, crno-beli preživeli sjajnu partiju Splita KK Split/ABA liga/Dragana Stjepanovic

Kada je bilo najvažnje, probudio se Džejms Naneli! Amerikanac je pogodio trojku sekund i po pred kraj za pobedu Partizana nad Splitom od 96:95 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25).

Umor je definitvno sustigao ekipu Željka Obradovića. Posle spektakularnog trijumfa nad Albom u Evroligi, crno-beli su imali svega dan odmora, i posledice toga smo definitivno videli večaras.

Split je od starta bio veoma agresivan, pre svega u ofanzivnom skoku, igrači Partizana nisu imali dovoljno koncentracije u odbrani, a to su domaći umeli da iskoriste. Takođe, nedostatak fokusa vidi se i po broju promašenih bacanja (21/35) ali je pogotkom Nanelija sve to zaboravljeno.

Mnogi kažu da je važno pobeđivati i kada igra nije na najvišem nivou, a to je Partizan i uspeo.

U finišu meča ekipe su razmenjivale koševe, Dominik Mavra je preuzeo odgovornost u sastavu Splita, položio je loptu za 95:93, a onda je usledilo košarkaško remek delo Željka Obradovića.

Perfektno su sproveli zamisli jednog od najboljih trenera u istoriji evropske i svetske košarke igrači Partizana. Egzum je primio loptu na niskom postu, a Matijas Lesor je napravio "flare screen" (blok od lopte koji oslobađa šutera na liniji za tri poena) za Nanelija koji je po prijemu lopte odlično fintirao Mavru, a potom iz raskoraka pogodio pobedonosnu trojku.

Ujedno je Amerikanac bio i najefikasniji u sastavu "parnog valjka" sa 18 poena, Egzum je dodao 15, a Alen Smailagić 13.

Na drugoj strani istakao se Šenon Šorter sa 25 poena, Tajrel Nelson i Mavra su imali po 22, a hrvatski košarkaš je upisao i 13 asistencija.

AdmiralBet Aba liga, 20.kolo

Petak

MZT - FMP Soccerbet 97:92

Subota

Split - Partizan Mozzart Bet 95:96
Budućnost - Zadar 20.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Cibona - Crvena zvezda Meridianbet 15.30 (TV Arena 1 Premium)
Cedevita Olimpija - Igokea 19.00 (TV Arena sport 1)

Ponedeljak

Borac Mozzart - SC Derby 18.00 (TV Arena sport 1)
Mega MIS - Mornar 20.00 (TV Arena sport 1)