Vesti iz fudbala

Meksiko i Panama prošli u polufinale Gold kupa, čekaju se još dva člana Top 4

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 08:51
Meksiko i Panama prošli u polufinale Gold kupa, čekaju se još dva člana Top 4 Tanjug/AP Photo

Dobili smo prve polufinaliste Gold kupa 2023, pod pokroviteljstvom Konkakafa, a u organizaciji Sjedinjenih Američkih Država, pošto su fudbalske reprezentacije Meksika i Paname izborile plasman u samu završnicu takmičenja.  

Panama je napunila mrežu Katara - 4:0, a sudbina pridruženog učesnika turnira koji okuplja najbolje nacionalne timove Kariba, severne i centralne Amerike nagoveštena je u prvom poluvremenu. 

Barsenas je u 19. minutu poveo svoju selekciju u Top 4, posle čega je Ismael Dijaz het-trikom (56, 63, 65) pečatirao razliku u klasi i osvajanje prvog mesta u C grupi. 

 

 

 

Meksikanci su prošli dalje zahvaljujući slavlju protiv Kostarike i to golovima u drugom delu meča zadnjeg kola B grupe - 2:0. Vođstvo im je doneo Pinedo iz penala u 52. minutu, a Sančez stavio tačku na uspešno obavljen posao u prvoj fazi (87). 

Meksiko će igrati protiv boljeg iz meča Gvatemale i Jamajke, dok Kostarika čeka pobednika duela Sjedinjenih Američkih  Država i Kanada, čiji je golman Milan Borjan zbog povrede morao nazad u Evropu, gde će kao pozajmljen čuvar mreže Crvene zvezde braniti za Slovan iz Bratislave. 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore