Vesti iz fudbala

Stojanović preuzeo Vilu iz Ugande, a Jović mađarskog drugoligaša Haladaš

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 18:26
Stojanović preuzeo Vilu iz Ugande, a Jović mađarskog drugoligaša Haladaš MN Press

Srbija ima i dobrih trenera, rekao je nedavno Marko Nikolić, gostujući u Studiju Arena na finalu Lige Evrope, a dokaz za to su i dva nova angažmana. Dušan Stojanović novi je trener Vile iz Ugande, a Aleksandar Jović je na čelu mađarskog Haladaša.

Dušan Stojanović je veoma poznat u Ugandi i Africi jer je dugogodišnji pomoćnik Milutina Sredojevića, selektora ove zemlje. Sarađivao je godinama sa najtrofejnijim Srbinom u Africi i u klubovima (Zamalek) i u selekcijama koje je vodio. SC Vila je za bod ispustila 17. titulu u Ugandi i uprava kluba je rešila da tim poveri Srbinu. 

Naime, poslednju titulu su osvojili 2004. godine kada ih je sa klupe vodio Mića Sredojević, pa od Stojanovića očukuju da vrati staru slavu.

"Danas je bila promocija u Kampali, čeka nas priličan posao. Vila je najveći klub u Ugandi, nešto poput Crvene zvezde u Srbiji i očekuje se samo najviši plasman iako se titula čeka od 2004. godine. Imamo vremena da oformimo tim, odradimo pripreme i pokušamo da u narednoj sezoni vratimo titulu. Biće teško, ali se izazova ne bojim, naprotiv", kaže Stojanović za naš portal iz prvog javljanja iz Ugande po potpisivanju dvogodišnjeg ugovora.

 

 

Bivši selektor mlađih kadeta Srbije Aleksandar Jović vraća se u Mađarsku kao trener. Nekada je kao igrač tri sezone nosio dres Ferencvaroša, a sada je dobio priliku da sedne na klupu drugoligaša Haladaša.

Nekadašnji istaknuti prvoligaš ispao je pre četiri sezone u drugu ligu i nikako da se vrati u društvo najboljih. Prošlu sezonu završili su kao devetoplasirani tim, ali imaju nešto veće ambicije u narednoj sezoni.