Vesti iz fudbala

Ranijeri je to ponovo učinio: Iskusni stručnjak još jednom odveo Kaljari u Seriju A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2023 10:09
Ranijeri je to ponovo učinio: Iskusni stručnjak još jednom odveo Kaljari u Seriju A Guliver images

Najbolje italijanske ekipe od naredne sezone će dolaziti na stadion u Kaljariju, budući da je ovaj klub golom Leandra Pavaletija savladao Bari i izborio plasman u najjači rang tamošnjeg fudbala.

Da cela priča dobije još zanimljviju notu, strelac pobedonosnog gola je ušao u igru u 89. minutu i samo pet minuta kasnije postigao pogodak koji je omogućio njegovom klubu da obezbedi plasman u viši rang takmičenja.

Nejgovo ime jeste se sinoć proslavljalo u Kaljariju, ali ipak, prva zvezda ovog kluba je trener Klaudio Ranijeri koji je seo na klupu u decembru kad je tim zauzimao 14 poziciju u Seriji B i uspeo d i h odvede u elitu.

Inače, iskusni stručnjak koji već ima 71 godinu je 1988. godne na početku karijere takođe sedeo na klupi Kaljarija kada je uspeo da ovu ekipu iz Serije C uvede u Seriju A, zbog čega među navijačima ima kultni status.

Toliko kultni da su ga u trenucima najveće sreće poslušali i prestali sa podrugljivim povicima na račun fudbalera Barija. Naime, odmah nakon završetka utakmice pristalice Kaljarija su skandiranjem "Serija B, Serija B" želele da uvrede fudbalere Barija, ali im je prišao Ranijeri i poručio da to više ne rade, već da pozdrave svoje igrače, što su one, naravno, i učinile.