Vesti iz fudbala

Zbog ovoga je Serija A najjača u Evropi: Italija ima predstavnika u sva tri finala UEFA takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2023 08:43
Zbog ovoga je Serija A najjača u Evropi: Italija ima predstavnika u sva tri finala UEFA takmičenja Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni/Martin Meissner/Ennio Leanza/Keystone

Italijanska Serija A imaće predstavnike u sva tri finala takmičenja pod okriljem UEFA ove sezone, što govori da se u ovoj ligi koju ekskluzivno možete da pratite na TV Arena sport, igra najbolji fudbal u Evropi.

 

 

Inter je do finala Lige šampiona stigao eliminacijom gradskog rivala Milana, Roma je u polufinalu Lige Evrope bila bolja od Bajera iz Leverkuzena, dok je Fiorentina za koju nastupaju srpski reprezentativci Nikola Milekvović i Luka Jović preko Bazela uspela da se domogne finala Lige konferencija.

Poslednji put ovakva situacija viđena je davne 1994. godine kada su se u finalima Lige šampiona, Kupa UEFA i Kupa pobednika Kupova nalazili Milan, Inter i Parma, a samo ovaj poslednji nije uspo da trijumfuje u trećem po kvalitetu evropskom takmičenju, dok klubovi sa "San Sira" jesu u dva najjača.

 

 

Pre toga, Italijani su u finalima tri takmičenja bili i 1989. godine kada je Milan osvojio Ligu šampiona, odnosno tadašnji Kup šampiona, Napoliji UEFA kup, a Sampdorija Kup pobednika Kupova,