Vesti iz fudbala

Dortmund bez Binoa-Gitensa u završnici sezone: Mladi Englez obnovio povredu ramena

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

11.05.2023 19:41
Dortmund bez Binoa-Gitensa u završnici sezone: Mladi Englez obnovio povredu ramena Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File

Engleski fudbaler, Džejmi Binoa-Gitens, odsustvovaće sa terena do kraja sezone zbog povrede ramena, potvrdio je njegov klub, Borusija Dortmund.

"Milioneri" su trenutno drugoplasirani na tabeli Bundeslige sa 64 boda, jednim manje od minhenskog Bajerna. Imali su priliku da se dokopaju prve pozicije, ali su nakon poraza od Bavaraca usledili neočekivani remiji sa Bohumom i Štutgartom.

Dortmund do kraja sezone očekuju još tri duela, protiv Menhengladbaha, Augzburga i Majnca, ali na njima šef stručnog štaba, Edin Terzić, neće moći da računa na Binoa-Gitensa.

 

 

Talentovani ofanzivac je na treningu u sredu obnovio povredu ramena, sa kojom se mučio tokom većeg dela sezone i neće biti u mogućnosti da pomogne timu u borbi za šampionsku titulu:

"Džejmi je jedini igrač koji je definitivno van tima. Povredio se na treningu i moraće da ide na operaciju ramena. Nećemo moći da računamo na njega u narednim nedeljama i mesecima", istakao je Terzić.

Podsetimo, osamnaestogodišnji Englez je ove sezone odigrao 15 prvenstvenih utakmica, tri kao starter i uspeo je da postigne četiri pogotka i zabeleži jednu asistenciju.