Vesti iz fudbala

Vida se oprostio od reprezentacije Hrvatske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 15:57
Domagoj Vida, neće više igrati za reprezentaciju Guliver/Marko Lukunic/PIXSELL/DeFodi Images
Domagoj Vida, neće više igrati za reprezentaciju

Dugogodišnji hrvatski fudbalski reprezentativac Domagoj Vida povukao se iz nacionalnog tima. On je dres reprezentacije nosio 14 godina, odigrao 105 utakmica i postigao četiri gola.

Bio je deo tima koji je osvojio svetsko srebro (2018), svetsku bronzu (2022) i srebro u Ligi nacija (2023).

"Kada sam tog 23. maja 2010. godine pred svojom porodicom, prijateljima i mojim Slavoncima debitovao za reprezentaciju, mislio sam da sam ostvario svoj fudbalski san. Nešto više od 14 godina kasnije, znam da je to bio samo početak najlepše priče u mom fudbalskom životu. I koliko god ove reči bilo teško izreći, napisati ili sročiti jer se teško odvojiti od nečega što ti toliko znači, lakše je kada znam koliko sam bogatiji zbog svega što sam doživeo", rekao je Domagoj Vida.

 

 

Vida ima 35 godina, trenutno je član atinskog AEK-a, a igrao je i za Bešiktaš, kijevski i zagrebački Dinamo, Bajer Leverkuzen i Osijek.

"Čast je i da jednom u karijeri obučete najlepši dres na svetu i predstavljate svoju domovinu. A kada to učinite 105 puta, zaigrate na sedam velikih takmičenja i osvojite tri velike medalje sa Hrvatskom, onda možete samo biti beskrajno zahvalni na takvoj privilegiji – naglasio je Vida.